Foto idh

Halle, Dilbeek en Lennik krijgen geld van provincie voor acties die handelskernen versterken

REGIO - Halle, Dilbeek en Lennik krijgen van de provincie Vlaams-Brabant samen 17.750 euro voor acties die hun handelskernen versterken. “Sterke handelskernen met een bloeiende handel zijn goed voor de lokale economie en zorgen voor levendige dorps- en stadskernen”, motiveert gedeputeerde Ann Schevenels.

De provincie Vlaams-Brabant had 50.000 euro om te verdelen onder Vlaams-Brabantse gemeenten die projecten op poten zetten om hun handelskern aan te zwengelen. Naast Halle, Dilbeek en Lennik in het Pajottenland, deelden ook Leuven, Aarschot, Lubbeek en Geetbets in de koek.

In het Pajottenland krijgt Lennik de grootste hap uit het budget. Zo kan het evenement ‘Lennik inspireert’ op een subsidie van 5.000 euro rekenen. De handelaars en de gemeente prikken binnenkort een zaterdag op de kalender om met allerlei activiteiten klanten naar de winkels in het dorpscentrum te krijgen. Die dag staan er defilés op catwalks, degustaties, promostanden, truckshows, klantenacties, kinderanimatie en dergelijke op het programma. Over een parcours van 500 meter komt er een rode loper om de beleving te verhoging en passanten te prikkelen. Lennik gokt op 2.000 bezoekers.

Daarnaast krijgen alle handelaars van de gemeente een gratis lichtbox om hun winkel sfeervol in te kleden in de donkere periode van het jaar en om tegelijk ook de identiteit van de handelskern te promoten. Voor deze Licht in Lennik-actie geeft de provincie een subsidie van 2.750 euro.

Eindejaarsacties

In Dilbeek organiseren de handelaars tussen 7 en 31 december een eindejaarsactie waarbij klanten per aankoopschijf van 10 euro een deelnemingsformulier kunnen winnen. Ook in Halle loopt er een spaaractie tijdens de eindejaarperiode. Klanten kunnen bij elke aankoop bij een lokale handelaar tot 31 december een stempel krijgen op een spaarkaart. Met die spaarkaart kan men prijzen winnen. Via deze spaarkaart kunnen de handelaars waardevolle data verzamelen die bij een volgende actie van pas kunnen komen.