Nieuws Vlaams-Brabant Hans Bourlon geeft les in ondernemen

Hans Bourlon geeft les in ondernemen

Hans Bourlon geeft les in ondernemen

Hans Bourlon, ceo van Studio 100, en Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) hebben maandag in het Sint-Pieterscollege in Leuven een nieuwe jaargang van Ondernemers voor de Klas afgetrapt. Die campagne van Vlajo (Vlaamse Jonge Ondernemingen) wil de ondernemingszin aanwakkeren bij jongeren.

Bourlon gaf les aan leerlingen van het zesde jaar economie en talen. Volgens hem wordt de welvaart in de samenleving in de eerste plaats door ondernemers gecreëerd. Wie ondernemer wil worden, neemt volgens Bourlon best al op jonge leeftijd initiatieven, samen met anderen.

“In mijn geval was mijn ervaring bij de scouts essentieel. Samen een tent opzetten is al een hele onderneming op zich. Bourlon organiseerde al tijdens zijn jeugd concerteren in zijn dorp. “Zoek naar wat jullie boeit, neem initiatieven en leer uit al die ervaringen.”

Crevits riep de leerlingen op de nodige durf aan de dag te leggen om nieuwe paden te bewandelen. Ze wees er op dat ze momenteel werkt aan een statuut van student-ondernemer, dat vergelijkbaar is met dat van jobstudent. “Wie als student een bedrijfje wil oprichten, ziet zich geconfronteerd met hinderpalen die een jobstudent niet ondervindt, zoals het betalen van sociale bijdragen en vragen of je nog ten laste kan blijven van de ouders. Bedoeling is dat beide opties even makkelijk toegankelijk worden.”

De volgende zes weken staan nog 350 andere ondernemers en bedrijfsleiders in heel Vlaanderen voor de klas. Zij geven 660 gastlessen aan leerlingen en studenten uit het secundair en hoger onderwijs. Daarbij grote namen, onder wie Herman Van de Velde (Van de Velde), Ben Spaas (Spaas Kaarsen), Martine Reynaers (Reynaers Aluminium), Fons Leroy (VDAB), Karel Cardoen (Cardoen), Francis De Nolf (Roularta Media Group), Bart Lambrechts (Soudal), Volker Weintritt (Covestro) en Gert Bervoets (Essers).

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Bertem, Landen
Bertem

7 faillissementen

LEUVEN/LANDEN/BRUSSEL - De ondernemingsrechtbanken van Leuven en Brussel hebben 7 bedrijven en zelfstandigen failliet verklaard.  Lees meer