Nieuws Vlaams Brabant Hans Witdouck nieuwe managing director van Eurofiber

Hans Witdouck nieuwe managing director van Eurofiber

Hans Witdouck nieuwe managing director van Eurofiber

Hans WitdouckHans Witdouck is vanaf 1 januari 2016 managing director van Eurofiber België uit Diegem. Hij volgt in die functie Lars Alkema op. Witdouck stond eerder in zijn carrière mee aan de wieg van Telenet. Zijn laatste rol daar was die van managing director en CTO voor het digitale tv-project. Daarna was Hans Witdouck onder meer managing director van Scientific Atlanta Europe (later Cisco), leverancier van oplossingen voor glasvezelnetwerken en digitale tv-oplossingen.

Hans Witdouck zal verder vorm geven aan de snelle groei van Eurofiber in België, dat onlangs nog de telecomactiviteiten van B-Telecom overnam en door Deloitte werd uitgeroepen tot een van de vijftig snelst groeiende technologiebedrijven in het land.

Witdouck ziet grote kansen voor Eurofiber als aanbieder van een open, future proof glasvezelinfrastructuur met hoge bandbreedtes.

“Naast mensen gaan nu ook meer en meer apparaten gegevens met elkaar uitwisselen via het Internet of Things”, zegt Witdouck. “We communiceren steeds meer mobiel en via video en verzamelen een toenemende hoeveelheid aan data. Daarmee zal de nood aan glasvezelinfrastructuur alleen maar stijgen. Met zijn ruime netwerkdekking, open-infrastructuurfilosofie en wil om samen te werken in een ecosysteem, is Eurofiber uitermate goed geplaatst om mee te surfen op die golf van verandering en om groei te realiseren in België.”

Hans Witdouck volgt Lars Alkema op. Die keert terug naar de Nederlandse vestiging van het bedrijf, waar hij Director International Development wordt.

Eurofiber België is een snel groeiende leverancier van hoogwaardige digitale infrastructuur. Met zijn eigen glasvezelnetwerk biedt Eurofiber bedrijven, overheden en non-profitorganisaties een toekomstvaste en open infrastructuur. Ze hebben de vrijheid om zelf de diensten, toepassingen en aanbieders te kiezen die ze nodig hebben. Sinds de oprichting in 2000, breidt Eurofiber zijn infrastructuur continu uit. Het glasvezelnetwerk van het bedrijf biedt landelijke dekking in België en Nederland en strekt zich uit tot in Duitsland.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Aarschot
Aarschot

Zweden nemen Centralpoint over

AARSCHOT - Het Zweedse online IT-bedrijf Dustin Group heeft sectorgenoot Centralpoint, met onder andere een vestiging op de Nieuwlandlaan in… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.