Nieuws Vlaams Brabant Herrezen snoepfabrikant werkt samen met maatwerkbedrijf

Herrezen snoepfabrikant werkt samen met maatwerkbedrijf

Herrezen snoepfabrikant werkt samen met maatwerkbedrijf

BRUSSEL – Maatwerkbedrijf Lidwina in Mol maakt marsepeinen bloemen in opdracht van de “herrezen” Brusselse snoepfabrikant Vanparys Confiserie. Het team van Lidwina produceert de marsepein bloemen zoals ze 40 jaar in het oorspronkelijke atelier nabij Amsterdam gemaakt werden.

Na vier weken van intense opleiding heeft maatwerkbedrijf Lidwina een volwaardig productieteam om de bloemen te produceren. “Vanparys zag een kans omdat de machines in Nederland te koop stonden. Ze nodigden ons uit om mee te gaan kijken. Samen met drie maatwerkers trokken we ernaartoe om te kijken of het in onze werking zou passen”, zegt Koen Mollen van Lidwina.

Gespecialiseerde machines

Het maatwerkbedrijf zag mogelijkheden. Vanparys kocht de gespecialiseerde machines, en even later verhuisden ze naar het atelier in Mol. “Er volgde heel veel proefruns, maar intussen lukt het perfect.” Soms werken er tot 10 mensen aan de bloemen. “Het vraagt toch wel wat technische vaardigheden en ook kennis van de machines. Op een ambachtelijke manier moeten we tot een perfect eindproduct komen.”

Leven na de dood

Vanparys Confiserie ging eind maart 2019 failliet maar de merknaam werd al snel weer opgevist door Kempenaar Kurt Bergmans die met zijn Molse bedrijf Automaten Service Bergmans de Brusselse traditiespeler in confiserie nieuw leven inblies. Samen met Stéphane Moser van CRL Consulting uit Sint-Jans-Molenbeek vormt Bergmans het leidende duo van Vanparys Confiserie. Sinds oktober 2020 is de maatschappelijke zetel van Vanparys gevestigd aan de Terkamerenlaan in Brussel.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Leuven
Leuven

Bekende cafébaas overleden

LEUVEN - De Leuvense horeca heeft maandag afscheid moeten nemen van Jaak Heelen, gewezen uitbater van café At The Bepop… Lees meer