Nieuws Vlaams Brabant Herstructurering kost bijna alle jobs bij Honda

Herstructurering kost bijna alle jobs bij Honda

Herstructurering kost bijna alle jobs bij Honda

hondazellikHonda België schrapt bijna alle jobs op de hoofdzetel in Zellik, deelgemeente van Asse. Dat is het gevolg van een herstructurering. Slechts 8 van de 35 banen blijven behouden. De auto- en motorbouwer kiest resoluut voor vijf andere landen. Opvallend: geen lageloonlanden maar Europese. Op het einde van dit jaar sluit Honda de deuren in Vlaams-Brabant.

Honda Motor Europe Limited Belgian Branch in Zellik is het Belgische filiaal van de Europese groep van de Japanse auto- en motorbouwer. Het banenverlies is het gevolg van een herstructurering op Europees niveau. De autofabrikant wil een aantal activiteiten gaan concentreren in Frankrijk, Duitsland, Groot-Brittannië, Italië en Spanje.

De directie heeft voor deze herstructurering de Renault-procedure opgestart. Op de zetel in Zellik werken momenteel 35 mensen die de dealers ondersteunen op vlak van marketing, logistiek, boekhouding, naverkoop en nof enkele andere diensten.

In het kader van de herstructurering verhuizen de functies van back office tegen oktober 2016 naar Frankrijk. De zogenaamde fieldfuncties, die in direct contact staan met de dealers, blijven in Zellik. Wellicht gaat het om nog slecht acht werknemers.

De logistieke centra in Gent en Aalst zijn (nog) niet in de herstructurering betrokken. “Voor de klanten en verdelers zal er de volgende maanden in de praktijk weinig of niets veranderen”, stelt het bedrijf.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Asse, Halle
Asse

5 falingen

OPWIJK/ASSE/WEMMEL/VORST/HALLE - De ondernemingsrechtbank van Brussel heeft 4 bedrijven en een vzw failliet verklaard.  Lees meer