Nieuws Vlaams Brabant Hitte en te zomerse kledij storen collega’s op de werkvloer

Hitte en te zomerse kledij storen collega’s op de werkvloer

Hitte en te zomerse kledij storen collega’s op de werkvloer

wateenhitte

Liefst geen kantoorjob met deze hittedagen. Want de collega’s ergeren zich rot. Op de eerste plaats aan de hoge temperaturen, die de productiviteit fors naar omlaag halen. Op de tweede plaats aan de zomerkledij van sommige werknemers bij kmo’s. Dat blijkt uit een kersvers onderzoek van Manutan, leverancier van kantoor- en werkplaatsartikelen uit Ternat.

Manutan bevroeg duizend Belgische werknemers van kmo’s uit verschillende leeftijdscategorieën. De warmte is de meest genoemde en grootste zomerse irritatie. Bijna een kwart stoort zich aan een verkeerd afgestelde airco: te warm, te koud, te hard of te zacht. Vooral mensen op kantoor storen zich daaraan.

Zomerse irritatie nummer twee is té zomerse kleding van collega’s. “Iedereen weet dat je ermee moet oppassen en toch loopt elke zomer weer iemand ongepast rond. Korte broeken, teenslippers, hemdjes met spaghettibandjes: collega’s zien het liever niet. Ook in bedrijven waar de dresscode helemaal niet zo strikt is, duikt irritatie over ongepaste kleding op”, stelt het rapport.

De juiste temperatuur op kantoor is niet alleen belangrijk voor het comfort van de medewerkers, maar ook voor de productiviteit. “Als het binnen warmer dan 25 graden wordt, gaan de prestaties per graad extra met twee procent omlaag. Als de temperatuur binnen oploopt tot 30 graden presteren medewerkers dus tien procent minder.” De ideale werktemperatuur is 21,75 graden. De airconditioning op volle toeren laten draaien is geen goed idee: onder 20 graden worden ook weer meer fouten gemaakt.

vandenabeeleManutan deed dit onderzoek “om bedrijven en werknemers te stimuleren om de zomerperiode goed te gebruiken”. Sales operations manager Filip Van den Abeele (foto) adviseert werknemers om te zorgen voor een aangenaam klimaat op de werkvloer. “Als de airconditioning het niet meer kan bolwerken, zijn er altijd nog ventilatoren in alle soorten en maten. Waterkoelers moeten ervoor zorgen dat werknemers op tijd extra kunnen drinken. Als er echt geen redden meer aan is, voer dan een tropenrooster in.”

Manutan is leverancier van artikelen voor kantoor, magazijn, werkplaats en bedrijfsterreinen. De vestiging in Ternat heeft een zakencijfer van 36 miljoen euro en heeft 55 mensen in dienst.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Diest
Diest

Ondernemers bundelen krachten

DIEST/PELT - Mia Haesevoets, zaakvoerster van het Diestse Aimbizz, gaat haar kennis en ervaring koppelen aan Q-Academy, onderdeel van de… Lees meer

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.