Nieuws Vlaams Brabant Hof ten Dormaal verdrievoudigt brouwcapaciteit

Hof ten Dormaal verdrievoudigt brouwcapaciteit

Hof ten Dormaal verdrievoudigt brouwcapaciteit

hofdormaalHet geloof in crowdfunding is door de recente aanpak van mediabedrijf Newsmonkey uit Asse in rook opgegaan. Maar Hof ten Dormaal hoopt er nog net op tijd het nodige graantje van te kunnen meepikken. De ambachtelijke brouwerij uit Tildonk (Haacht) breidt zich uit door financiering met hulp van bierliefhebbers. De brouwcapaciteit wordt meer dan verdrievoudigd. De brand van anderhalf jaar geleden lijkt daarmee doorgespoeld.

Een brand vernielde anderhalf jaar geleden een gedeelte van de brouwerij. Eigenaar-brouwer André Janssens en zijn zonen Jef en Dries moesten drie maanden lijdzaam toezien maar konden het tij keren. Inmiddels is de vraag alweer groter dan het aanbod.

“Onze bieren kennen een stijgend succes in het buitenland, vooral in de Verenigde Staten. Daarom beslisten we om de productiecapaciteit op te drijven van 1.500 naar 5.000 liter per dag”, zeggen de brouwers. “Onze brouwerij moet daaraan aangepast worden. Het hele proces blijft binnen de bestaande gebouwen. Voor de uitbreiding hebben we 330.000 euro nodig.”

De familie grijpt daarvoor naar het inmiddels verbrande toverwoord crowdfunding. Investeerders kunnen intekenen tussen 100 en 1.000 euro.  Dat zou 200.000 euro moeten opleveren. De rente voor de financiële weldoeners bedraagt vier procent. En ze krijgen er elk jaar een speciaalbier van het huis bovenop.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Bierbeek, Diest
Bierbeek

Durfkapitalist neemt meerderheid in restoketen

TIENEN/BIERBEEK/DIEST/ZEMST/TERNAT/KRAAINEM/EVERE -  Durfkapitalist Intermediate Capital Group (“ICG”) heeft de meerderheid van aandelen verworven in Lunch Garden. ICG investeert sinds 2015… Lees meer

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.