Nieuws Vlaams-Brabant Hoofdzetel D’Ieteren Group in Elsene binnenkort beschermd

Hoofdzetel D’Ieteren Group in Elsene binnenkort beschermd

Hoofdzetel D’Ieteren Group in Elsene binnenkort beschermd

ELSENE – De Brusselse regering heeft beslist om de procedure op te starten om het gebouw van D’Ieteren Group in de Maliestraat in Elsene te laten beschermen. D’Ieteren heeft onlangs plannen bekendgemaakt om zijn hoofdzetel te renoveren en klaar te maken voor de toekomst.

De site in Elsene is al sinds 1906 in het bezit van de familie D’Ieteren en werd geleidelijk uitgebouwd tot een van de belangrijkste vestigingen voor zijn automobielactiviteiten. Het complex bestaat uit verschillende gebouwen uit verschillende periodes. Het meest opmerkelijke gedeelte bevindt zich aan de Maliestraat nr. 50 en werd tussen 1962 en 1967 opgetrokken naar een ontwerp van René Stapels.

D’Ieteren Group wil de geest van het gebouw bewaren, maar ook rekening houden met de behoeften van de stad. Het Britse bureau AL_A won de ontwerpwedstrijd. Zij willen de site en het stadsblok meer open maken. Zo komen er kantoren, winkels en andere voorzieningen, terwijl de D’Ieteren Gallery wordt behouden. De garageactiviteiten zullen verhuizen.

Duidelijke lijn

De Brusselse regering wil met de opstart van de procedure haar modernistische gebouwen beschermen.

“Om tijd te winnen en een duidelijke lijn uit te tekenen, heb ik verzocht om de inschrijving op de bewaarlijst voor te bereiden. Door de lancering van deze procedure worden het gebouw en zijn meubilair al beschermd en kunnen we vooruitgang boeken. Dit gebouw moet ambitieus en creatief worden benaderd, zonder zijn geschiedenis uit het oog te verliezen”, verklaart Brussels staatssecretaris voor Stedenbouw en Erfgoed Pascal Smet.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.