Nieuws Vlaams-Brabant Hospidex neemt sectorgenoot over

Hospidex neemt sectorgenoot over

Credit: Hospidex.

Hospidex neemt sectorgenoot over

TIENEN – Hospidex vergroot zijn expertise om Belgische en Franse ziekenhuizen en zorginstellingen verder te ondersteunen in hun infectiepreventiebeleid met de overname van het Nederlandse NC Medical.

NC Medical heeft als exclusief distributeur het innovatieve infectiepreventiesysteem van Vernacare geïntroduceerd bij zorginstellingen in Nederland. Het systeem bestaat uit een serie wegwerp bedpannen en reinigingsdoekjes voor het wassen van patiënten en het desinfecteren van oppervlakken. Deze bedpannen en reinigingsdoekjes worden veilig en hygiënisch afgevoerd via een speciaal ontworpen versnipperaar. Dit vermindert drastisch het infectierisico en verhoogt het werkcomfort van het verplegend personeel en de waardigheid van de patiënt. Met een eigen servicekantoor, technische dienst en logistieke dienst gaat NC Medical dagelijks aan de slag in ziekenhuizen en zorginstellingen in Nederland.

Aanvullend 

Het in Tienen gevestigde Hospidex neemt de activiteiten van NC Medical over. Samen zullen zij in staat zijn hun klanten op de Nederlandse markt nog beter van dienst te zijn. Hospidex biedt in de Benelux en Frankrijk een uitgebreid pakket aan zorgoplossingen, gericht op gezondheid en welzijn thuis, het meten van vitale lichaamsparameters, het voorkomen van doorliggen en het veilig afvoeren van medisch afval. Bovendien is Hospidex sinds 2020 de exclusieve verdeler van Vernacare producten in België en Frankrijk. Met de overname van NC Medical zullen ziekenhuizen en zorginstellingen nu ook een beroep kunnen doen op de jarenlange expertise van NC Medical met deze producten om verdere stappen te zetten in hun infectiepreventiebeleid.

Filosofie 

“Met Hospidex introduceren we innovatieve zorgoplossingen die dagelijkse problemen voor patiënten en zorgpersoneel oplossen en de kwaliteit van zorg verbeteren. NC Medical past volledig in deze filosofie”, zegt CEO Hendrik Seghers van Hospidex. Mike van Schie, Managing Director NC Medical, blijft aan boord en wordt directeur Nederland.

Low Dead Space naalden 

Hospidex is al vele jaren actief op de Nederlandse markt en ondersteunt de zorgsector met innovatieve oplossingen van toonaangevende medische fabrikanten. Zo levert het binnenkort 20 miljoen spuiten en 20 miljoen Low Dead Space (LDS) naalden voor de COVID-19 vaccinatiecampagne in Nederland. Met LDS-naalden blijft er minder restvloeistof achter in de spuit en kunnen meer doses vaccin uit een injectieflacon worden gehaald.

33 miljoen  

Hospidex is al 35 jaar gespecialiseerd in de import, distributie en commercialisatie van medische apparatuur in West-Europa. Het biedt totaaloplossingen, zowel voor eindgebruikers in de thuisomgeving als voor professionals in ziekenhuizen, woonzorgcentra, medische speciaalzaken en apotheken. Hospidex heeft eigen kantoren in België, Frankrijk en Nederland en is daardoor goed op de hoogte van de ontwikkelingen in de lokale markten. Daarnaast worden de activiteiten in heel Europa ondersteund, met een sterke aanwezigheid in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Het bedrijf realiseerde vorig jaar een omzet van ruim 33 miljoen euro met 45 medewerkers.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.