Hostel De Blauwput Hostel De Blauwput

Hostel biedt blokkende studenten werkplek, water en wifi

LEUVEN - Vanaf komende maandag tot en met woensdag 29 juni zijn studenten welkom in de lounge van de Leuvense hostel De Blauwput langs de Martelarenlaan om er in groep te studeren. Op vertoon van hun studentenkaart, krijgen ze er een studeerplek, gratis wifi, koffie, water en thee. Dit initiatief kadert binnen een grotere actie van De Vlaamse Jeugdherbergen (VJH), waarbij 8 hostels verspreid over Vlaanderen en Brussel hun deuren openzetten voor blokkende studenten.

Om studenten een hart onder de riem te steken tijdens de blokperiode, verwelkomt de Leuvense jeugdherberg De Blauwput hen vanaf volgende week maandag in zijn lounge om samen te blokken. Op vertoon van hun studentenkaart en zolang er beschikbare plaatsen zijn, kunnen zo’n 10 studenten er tot en met 29 juni terecht.

“Een aangename studeerplek doet studeren! Met dit initiatief willen we studenten steunen tijdens de blokperiode. Studeren hoeft geen eenzaam gegeven te zijn, meer zelfs, costuderen werkt motiverend. Tegelijk willen we de studenten ook laten kennismaken met onze hostel en hopelijk vinden ze zo ook tijdens hun vakanties de weg naar onze jeugdherbergen in Vlaanderen!,” zegt Alina Raets, manager van hostel De Blauwput.

Sociale controle

Lode Godderis, professor Arbeidsgeneeskunde aanKU Leuven, kan dit initiatief alleen maar toejuichen. “Er zijn veel voordelen aan costuderen. Zo helpt het ‘samen blokken’ studenten om zich te concentreren omdat ze zich minder laten afleiden door sociale en andere media. Ze hebben er meer structuur en sociale controle om geconcentreerd te blijven. Ten slotte kunnen ze zich tijdens pauzes samen ontspannen, wat noodzakelijk is voor de mentale gezondheid. Zeker na de voorbije lockdowns werd duidelijk hoe belangrijk sociaal contact is voor studenten", zegt Godderis.

Voor meer informatie over de voorwaarden: www.jeugdherbergen.be/blog.