Nieuws Vlaams Brabant Hydroko heeft leerstoel slimme waterkraan beet

Hydroko heeft leerstoel slimme waterkraan beet

Hydroko heeft leerstoel slimme waterkraan beet

KAPELLE-OP-DEN-BOS/LEUVEN – Hydroko, de producent van (slimme) waterkranen uit Kapelle-op-den-Bos, heeft een leerstoel aan KU Leuven beet. Het onderzoekslab moet de vele mogelijkheden van de slimme waterkraan onderzoeken en aan de oppervlakte brengen. 

Net voor de start van het bouwverlof werd de leerstoel plechtig voorgesteld in de Leuvense Faculty Club. Voor Hydroko is deze leerstoel een mooie opportuniteit om de vele mogelijkheden van de slimme waterkraan verder te onderzoeken en de resultaten hiervan later te gebruiken in de bedrijfsvoering. Hydroko zal zijn knowhow ter beschikking stellen van het initiatief, dat naast KU Leuven ook ondersteund wordt door Flanders Business School.

Met de slimme kraan (het apparaat zit vol elektronica) kan je vanop afstand, via het internet of things, het waterverbruik performant regelen en controleren. “Met onze technologische oplossing kunnen we de waterkraan openen, sluiten en zelf afsluiten om wanbetalers aan te manen de openstaande schuld te vereffenen”, zegt CEO Roland Debacker bij RINGtv.

In de wetenschap dat water schaars is en er langere periodes van droogte zijn, is het regelen van de watertoevoer naar individuele klanten een handige en nuttige manier om minder te verbruiken, via een lager debiet, zonder in te boeten op comfort. De slimme waterkraan is intussen in de markt gezet, en wordt door enkele watermaatschappijen aangeboden.

 

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.