Nieuws Vlaams Brabant Hydroko verkoopt slimme meter aan Water-link

Hydroko verkoopt slimme meter aan Water-link

Hydroko verkoopt slimme meter aan Water-link

HYDROKOHydroko heeft een lucratief contract afgesloten met Water-Link. De kmo uit Kapelle-op-den-Bos heeft een slimme watermeter ontwikkeld. De volgende stap is de productie van de intelligente waterkranen en -meters in Vlaanderen. De toepassing toont aan dat ook kmo’s een leidende rol kunnen spelen in het verhaal van het internet of things.

De ontwikkeling van de watermeter gebeurde onder begeleiding van het Innovatiecentrum Vlaams-Brabant, in samenwerking met Imec uit Leuven en met een subsidie voor een innovatief project. De concessieovereenkomst werd getekend voor plaatsing van de meters in Antwerpen. Water-Link werkt hiervoor samen met de joint venture Engie Fabricom-Hydroko.

Initieel wordt gestart met een opstelling van duizend slimme meters. De testfase loopt in principe gedurende een periode van een jaar. Na een positieve evaluatie van het proefproject kan worden overgegaan tot een volledige uitrol van ongeveer 205.000 slimme meters. Die zullen worden geplaatst over een periode van drie tot vier jaar.

watermeterConcreet betekent dit dat tegen het einde van 2020 elke Antwerpenaar een slimme watermeter zal hebben. Hierdoor wordt het mogelijk om dagelijks vanop afstand de watermeterstand te lezen. Dat gebeurt via een draadloos netwerk, in België uitgerold en beheerd door Engie M2M, op basis van de connectiviteitsoplossing Sigfox voor het internet der dingen.

Het ontwikkelingstraject startte in 2013. Het Innovatiecentrum begeleidde Hydroko bij de stap van idee tot product in de markt. De slimme meter biedt niets dan voordelen: meer comfort, kostenbesparing,  real time facturatie, vermijden van schade, rationeel watergebruik en budgetcontrole.

“Wij willen met dit project de strategische sprong maken van eenvoudige distributeur van kranen naar solutionprovider voor waterbedrijven in en buiten België”, stelt Hydroko. “Onze kennis van materialen wordt uitgebreid met nieuwe ict-technologieën. Met dit project kunnen we de hele huisaansluitingsconfiguratie volledig loodvrij maken, door het gebruik van moderne kunststoffen.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.