Nieuws Vlaams-Brabant “IBM België wil 200 jobs schrappen”

“IBM België wil 200 jobs schrappen”

copy: Belga Image.

“IBM België wil 200 jobs schrappen”

ZAVENTEM – Technologiebedrijf IBM België, gevestigd in Zaventem, wil 200 jobs schrappen. Dat zegt de christelijke vakbond ACV Puls maandag.

De vakbond zegt “gechoqueerd” te zijn, onder meer omdat IBM in België “al drie kwartalen op rij groeit en een recordaantal orders binnenhaalt”.

De procedure-Renault wordt opgestart. De vakbond zal proberen zoveel mogelijk jobs te behouden. “Wij zullen zowel de collega’s waarvan de job door de herstructurering bedreigd wordt, als de werkomstandigheden van degenen die zullen blijven, verdedigen”, zo staat in een persbericht. “We willen absoluut een perspectief op lange termijn. Eerder dit jaar zouden al eens 70 werknemers afgevloeid zijn bij IBM België.

De aankondiging maakt volgens de vakbond deel uit van een wereldwijde herstructurering die onlangs werd aangekondigd. Het bedrijf is ook bezig met een opsplitsing in twee delen: de clouddiensten enerzijds en de IT-infrastructuur anderzijds.

De directie van het bedrijf was maandag niet bereikbaar voor commentaar.

Bron: Belga.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Zaventem
Zaventem

Luchthaven krabbelt overeind

ZAVENTEM - Na een ingrijpende coronaperiode lijkt de luchthaven van Zaventem recht te krabbelen met de aanwerving van 400 nieuwe… Lees meer

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Anderlecht, Asse
Anderlecht

Triest record! 24 falingen op 2 dagen

ZEMST/LEUVEN/TIENEN/BRUSSEL/TERNAT - De ondernemingsrechtbanken van Brussel en Leuven hebben 24 bedrijven en zelfstandigen failliet verklaard op 2 dagen tijd.  Lees meer