Nieuws Vlaams Brabant Imec klopt op de deur van de Duitse industrie

Imec klopt op de deur van de Duitse industrie

Imec klopt op de deur van de Duitse industrie

De Duitse deelstaat Saksen hoopt Imec naar hoofdstad Dresden te kunnen lokken in het kader van een smart systems hub. Dat zou voor het Leuvense technologiebedrijf de poort naar de Duitse industriemarkt kunnen openen.

Een en ander werd duidelijk tijdens de economische zending van de Vlaamse minister-president Geert Bourgeois (N-VA), met in diens zog Ludo Deferm, topman van het Leuvense onderzoekscentrum.

Na de teloorgang van de mijnindustrie legde het achterop hinkende Saksen de klemtoon op de kenniseconomie. Vandaag is het de leidende Duitse regio op het vlak van nanotechnologie en digitalisering. GlobalFoundries, een partner van Imec, heeft in Dresden de grootste microchipbatterij van Europa.

Dresden wil een smart systems hub worden die het voortouw moet nemen in industrie-digitalisering in Duitsland. De deelstaatregering heeft daarvoor 100 miljoen euro vrijgemaakt. Zowel GlobalFoundries als Saksen zien hierbij een belangrijke rol weggelegd voor Imec. Voorlopig houdt de federale regering in Berlijn de boot af. De komst van het Leuvense bedrijf zou de eigen Duitse onderzoekscentra kunnen benadelen.

Imec ziet natuurlijk mogelijkheden. “Als we ons in Dresden zouden kunnen vestigen, zou de poort naar Duitsland en de Duitse industrie geopend worden”, zei Deferm. “Aanwezigheid in Duitsland kan tot samenwerking leiden met de Duitse automobielindstrie, noodzakelijk voor onze groei.”

Deferm liet verstaan dat hij tegen de zomer van 2017 uitsluitsel wil.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Aarschot
Aarschot

Zweden nemen Centralpoint over

AARSCHOT - Het Zweedse online IT-bedrijf Dustin Group heeft sectorgenoot Centralpoint, met onder andere een vestiging op de Nieuwlandlaan in… Lees meer

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.