Nieuws Vlaams Brabant Imec onderhandelt met Samsung over verlenging contract

Imec onderhandelt met Samsung over verlenging contract

Imec onderhandelt met Samsung over verlenging contract

Het Leuvense onderzoekscentrum Imec onderhandelt over verdere samenwerking met de Zuid-Koreaanse technologiereus Samsung. Op tafel ligt een verlenging van het contract van drie jaar. Die verlenging moet voor het eind van het jaar rond zijn.

Naast Intel en het Taiwanese TSMC is Samsung een belangrijke partner voor Imec. “Die samenwerking met de internationale topbedrijven is cruciaal”, zegt Lode Lauwers van Imec. Samsung heeft een unieke positie, omdat het zowel geheugenchips, logische schakelingen als consumentenproducten fabriceert.

Het onderzoek van Imec is erop gericht om chips in de toekomst sneller, energiezuiniger en kleiner te maken. “Wat Imec doet, is de kern van het product ontwikkelen. De bedrijven bouwen vervolgens elk hun eigen schil errond”, zegt Ludo Deferm van Imec.

Samsung heeft permanent vijftien medewerkers in Leuven gestationeerd. Maar Imec blijft onafhankelijk. “We hebben ons kunnen onderscheiden van buitenlandse onderzoekscentra door neutraal te zijn. We werken niet marktverstorend en de winst die we genereren, wordt opnieuw geïnvesteerd in onderzoek”, stelt Deferm.

“Je moet internationaal kunnen excelleren. De grootste fout is om rond de kerktoren te blijven.” Volgens Lauwers is dat gebeurd bij onderzoekscentra in Duitsland en Frankrijk. De overheidssteun die zij kregen, lag procentueel gezien hoger dan bij Imec, maar werd er dikwijls gekoppeld aan protectionistische maatregelen. Vlaanderen investeert 108 miljoen euro in Imec, goed voor twintig procent van de inkomsten van het onderzoekscentrum.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Aarschot
Aarschot

Zweden nemen Centralpoint over

AARSCHOT - Het Zweedse online IT-bedrijf Dustin Group heeft sectorgenoot Centralpoint, met onder andere een vestiging op de Nieuwlandlaan in… Lees meer

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.