Nieuws Vlaams-Brabant Immokantoor verkoopt Villa Coppin

Immokantoor verkoopt Villa Coppin

Credit: ERA Leus.

Immokantoor verkoopt Villa Coppin

ZAVENTEM/MACHELEN – Immokantoor ERA Leus, met vestigingen in Zaventem, Machelen en Sterrebeek, verkoopt Villa Coppin langs de Vilvoordelaan in Zaventem. Kandidaat-kopers moeten wel diep in de buidel tasten.  

Villa Coppin is het kasteeltje, het koetshuis en een bungalow. Op een perceel van bijna 43 are. “Hoewel pal in het centrum, dicht bij openbaar vervoer, invalswegen en het handelscentrum, is dit domein rustig en privé gelegen”, luidt het op de website van immokantoor ERA Leus.

Villa Coppin (+/-1000m²) werd opgetrokken in cottagestijl met verwijzingen naar artnouveaustijl. De volledig onderkelderde villa staat ook in directe verbinding met de tuin via grote raampartijen.

Wie Villa Coppin en aanhorigheden op de kop willen tikken, moet diep in de buidel tasten. De verkoper vraagt iets meer dan 3 miljoen euro voor de site, al zal er vermoedelijk wel marge zijn voor negotiatie.

De villa werd gebouwd in opdracht van Pieter Frans Coppin-Van Geetsom, oprichter van de leerlooierij Tanneries de Saventhem. De woning werd ontworpen door de architecten Clément Verhas en Antoine Laenen zoals blijkt uit inscripties in de sokkel van de hekkenpijler aan de straat en in de onderbouw van de villa. De villa werd samen met de portierswoning, vandaag Onderwijsstraat 3, kadastraal geregistreerd in 1920.

 

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.