Nieuws Vlaams-Brabant Immosite lanceert slimme prijswijzer

Immosite lanceert slimme prijswijzer

Immosite lanceert slimme prijswijzer

LEUVEN –  Immosite Zimmo, met kantoor aan de Kolonel Begaultlaan in Leuven, heeft in samenwerking met start-up Rockestate een online schattingstool, Prijswijzer.be, ontwikkeld. De gratis tool laat elke huiseigenaar in België toe om op een snelle manier de waarde van zijn of haar woning te bepalen. Hiervoor worden algoritmes losgelaten op geografische data. 

Wil je snel weten hoeveel je woning waard is? Vul op Prijswijzer.be het adres, de bewoonbare oppervlakte, het bouwjaar en de EPC-waarde van de woning in. En klaar is kees! Je krijgt een accuraat resultaat. Hoe kan dat? “We zijn erin geslaagd een tool te bouwen die iedereen gemakkelijk en snel kan hanteren. Dankzij publieke overheidsinformatie over de woning kunnen we de huiseigenaar helpen bij het invullen van bepalende eigenschappen voor de schatting van zijn woonst”, vertelt Marjorie Vanbets, Marketing & Communicatie Manager van Zimmo.

Algoritmes 

Voor de realisatie van Prijswijzer.be werkte Zimmo samen met de Brusselse start-up Rockestate. “We laten algoritmes los op geografische data, die de overheid aanbiedt, en halen er zo inzichten uit”, zegt Kasper van Lombeek, Data Scientist bij Rockestate: “Bij de Zimmo Prijswijzer is de schatting gebaseerd op historische en recente data van de woningen die op Zimmo worden gepubliceerd, in combinatie met de waarde van een locatie en de specifieke eigenschappen van het te schatten huis of appartement. Door de datasets van Zimmo te verrijken met open geodata en gebruik te maken van technieken zoals machine learning kunnen we de prijs van huis en appartement afleiden.” Dit model werkt goed voor alle woningen waarvan er genoeg data voorhanden zijn.

Kastelen en woonboten 

Vastgoed in afgelegen gebieden en uitzonderlijke woningen zoals kastelen en woonboten kunnen niet geschat worden omdat er niet genoeg data voorhanden is. De Zimmo Prijswijzer zal geen schatting geven zoals een mens dit doet, maar het statistisch model kan wel patronen herkennen tussen de vraagprijzen op de markt, het belang van een locatie en de eigenschappen van het huis of appartement.

 

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.