Nieuws Vlaams Brabant Informatiecentrum voor buitenlandse werknemers in Leuvense bedrijven

Informatiecentrum voor buitenlandse werknemers in Leuvense bedrijven

Informatiecentrum voor buitenlandse werknemers in Leuvense bedrijven

buitelandse-wrknemers-leuvenLeuven wil een internationaal centrum opstarten om alle informatie te centraliseren waar buitenlandse werknemers nood aan hebben. Dat heeft de Leuvense schepen van Economie Mohamed Ridouani (SP.A) vrijdag aangekondigd tijdens een studiedag van Leuven Mindgate. Van de vele buitenlandse werknemers in Leuvense bedrijven zegt 65 procent dat de ondersteuning van de werkgever goed tot zeer goed is.

Leuven Mindgate is het samenwerkingsplatform van het Leuvense stadsbestuur, de KU Leuven en tal van bedrijven en onderzoekscentra. Het wil Leuven op de wereldkaart zetten als kennisregio voor gezondheid, technologie en creativiteit.

De resultaten van een bevraging bij 1.264 internationale kenniswerkers die momenteel in 24 bedrijven en organisaties in de Leuvense regio actief zijn, werden vrijdag door Leuven Mindgate gepresenteerd. Van de buitenlandse werknemers beoordeelt 69 procent de leef- en woonsituatie als goed tot heel goed. Ook de integratie van de loopt vlot.

Enkele zaken kunnen beter. De ondervraagden blijken het minst tevreden over hulp bij de zoektocht naar een job voor de partner, naar een school of opvang voor de kinderen en de culturele integratie.

Het Leuvense stadsbestuur neemt al tal van initiatieven om naast  administratie en registratie de begeleiding naar onderwijs, socioculturele integratie en taalkennis te faciliteren. Maar de buitenlanders vinden soms moeilijk de weg. Daarom wil Leuven naar analogie met het International House in Kopenhagen alle informatie samenbrengen in één internationaal huis.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.