Nieuws Vlaams-Brabant Ingekort Batibouw opnieuw in het teken van duurzaamheid en energie-efficiëntie

Ingekort Batibouw opnieuw in het teken van duurzaamheid en energie-efficiëntie

Foto Belga

Ingekort Batibouw opnieuw in het teken van duurzaamheid en energie-efficiëntie

BRUSSEL – Bouwbeurs Batibouw opent dinsdag de deuren op de Brusselse Heizel. Bezoekers kunnen tot en met zondag bij de vele standhouders terecht in zes paleizen van Brussels Expo. De beurs staat net als vorig jaar in het teken van duurzaamheid en energie-efficiëntie.

Voor het eerst sinds enkele jaren is er opnieuw een ‘normale’ editie. Wegens de coronapandemie kon Batibouw in 2021 alleen een digitaal evenement organiseren. In 2022 vond de beurs pas plaats in mei wegens de coronamaatregelen. Met zes dagen zal de bouwbeurs dit jaar wel drie dagen korter zijn dan vorig jaar. Tot en met 2019 ging het bovendien nog om elf dagen.

Batibouw telt ook minder exposanten. Zowat 500 bedrijven uit de bouwsector maken hun opwachting, tegenover 600 vorig jaar en ongeveer 800 voor de coronapandemie. Als reden voor de terugval wijst de organisatie naar het hogere aantal faillissementen in de sector en het feit dat sommige bedrijven na de coronapandemie zelf meer zijn gaan inzetten op promotie via sociale media en influencers.

LEES OOK. Gentse studenten trekken met ‘klikmeubels’ naar Batibouw

Toch mikt organisator Fisa op meer bezoekers dan vorig jaar. Net als dit jaar hoopte Fisa toen op 150.000 bezoekers, maar uiteindelijk kwamen er maar iets meer dan 116.000 over de vloer.

2 graden frisser

Duurzaamheid en energie-efficientie staan opnieuw centraal. Daarbij probeert de beurs ook zelf het goede voorbeeld te geven. De thermostaat gaat bijvoorbeeld 2 graden lager, plastic voor eenmalig gebruik is niet welkom bij de eet- en drankstanden en het tapijt is plasticvrij en gemaakt zonder water te verbruiken.

Batibouw vindt plaats vanaf dinsdag 14 tot en met zondag 19 maart in Brussels Expo. De beurs is open van 10 uur tot 19 uur, met nocturnes op donderdag en vrijdag tot 21 uur. Een ticket kost 15 euro.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.