Nieuws Vlaams-Brabant Innovatieve expresvervoerder plant vlag in hoofdstad

Innovatieve expresvervoerder plant vlag in hoofdstad

Gregory Truijens.

Innovatieve expresvervoerder plant vlag in hoofdstad

BRUSSEL – De Spaanse wegvervoer start-up Trucksters heeft zijn eerste Belgische vestiging geopend in Brussel. Het bedrijf wil de referentie worden in het expreswegvervoer tussen België en Spanje. Het op AI gebaseerde relaissysteem biedt volgens Trucksters heel wat voordelen. 

Voor de succesvolle start van de nieuwe vestiging deed de start-up een beroep op Gregory Truijens, directeur van Trucksters België. De man heeft ervaring in vrachtvervoer en logistiek, en werkte onder meer voor DHL Global Forwarding, Geodis, Mediamarkt en Sanorice. “Toetreden tot de Trucksters-familie was spannend omdat ik de opwinding, de overtuiging en de enorme drive voelde om de inzet binnen de transportindustrie te veranderen. Een drive waar ik in mijn professionele carrière ook naar op zoek was.  Daarom ben ik enorm blij om een van de stemmen te zijn die de Truckstersiaanse visie en missie voor de truckingindustrie in de markt zal verspreiden”, zegt Truijens.

Routes

De vrachttransporten van Trucksters van en naar België verlopen via twee verschillende routes: de “Levante”-as die de Spaanse regio’s Valencia en Barcelona met België verbindt en de “Centrale”-as die Madrid met België verbindt. Beide routes lopen vervolgens door naar Nederland en het Duitse Ruhrgebied. “Onze nieuwe vestiging in Brussel zal ons in staat stellen om ons stevig te verankeren op de Belgische markt, om onze klanten beter te dienen, om nieuwe business lines te ontwikkelen en om onze zichtbaarheid in België te vergroten. Ons doel is om de benchmark te worden voor expresvervoer tussen België en Spanje,” zegt Gabor Balogh, medeoprichter van Trucksters.

Relaissysteem

Dankzij het op AI gebaseerde relaissysteem verkort Trucksters de transittijden tot 50% en kan zo transporttijden aanbieden die vergelijkbaar zijn met luchtvracht, maar tegen de prijs van wegtransport. Bovendien verbetert dit zuinigere model de arbeidsomstandigheden van de vrachtwagenchauffeurs net zoals de verkeersveiligheid aanzienlijk, aangezien zij kortere afstanden afleggen en meer regelmatige werktijden en een betere levenskwaliteit hebben.

Partners welkom

Trucksters wil niet alleen nieuwe klanten in België winnen, maar ook potentiële partners uitnodigen. Eigenaars van wagenparken van derden kunnen hun voertuigen onder de paraplu van het bedrijf integreren en zo profiteren van het Trucksters relaissysteem. Op deze manier ontwikkelt Trucksters een schaalbare vloot van partners op routes waar het verkeersvolume het opzetten van tussenstops rechtvaardigt.

Over Trucksters

Trucksters is een van de eerste start-ups van APX, de vroege investeerder die wordt gesteund door Axel Springer en Porsche. De ambitie van Trucksters is om het wereldwijde wegvervoer efficiënter en menselijker te maken voor vrachtwagenchauffeurs. Trucksters verkort de transittijd over de weg over lange afstanden met maximaal 50% door vrachtwagens continu te laten rijden met behulp van een relaissysteem. Door alleen heen en weer te rijden op deeltrajecten van pan-Europese routes, kunnen chauffeurs beter regelmatige werktijden aanhouden. De verkeersveiligheid neemt ook toe omdat de chauffeurs beter uitgerust zijn. Trucksters won in mei 2020 de verkeersveiligheidsprijs van de Stichting Línea Directa in Spanje voor haar innovatieve bedrijfsmodel.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

7 faillissementen

LEUVEN/LANDEN/BRUSSEL - De ondernemingsrechtbanken van Leuven en Brussel hebben 7 bedrijven en zelfstandigen failliet verklaard.  Lees meer