Nieuws Vlaams Brabant Interparking wil 95 jobs schrappen

Interparking wil 95 jobs schrappen

Interparking wil 95 jobs schrappen

ZAVENTEM/BRUSSEL – Het bedrijf Interparking, een netwerk van 63 parkings in België, wil een kwart van zijn personeel ontslaan. In totaal zijn 95 jobs bedreigd, onder andere in Zaventem en Brussel. Dat maakte de onderneming bekend tijdens een bijzondere ondernemingsraad. 

De geplande ontslagen zijn het gevolg van de digitalisering en de coronacrisis. Zo is er in Zaventem minder luchtverkeer op Brussels Airport en krijgt de garage van Interparking daardoor minder bezoekers. Door de coronamaatregelen zoals telewerken en een avondklok, worden ook de parkings in Brussel en Antwerpen minder gefrequenteerd.
Digitalisering 
Volgens Interparking is de digitalisering een extra reden voor de ontslagen, want parkings kunnen nu ook vanop afstand beheerd worden. Het bedrijf start de procedure-Renault op. Volgens de vakbonden was Interparking de voorbije jaren een winstgevend bedrijf. Na acht maanden van technische werkloosheid,  noemen zij de beslissing dan ook ‘een koude douche’.
Verplaatsingen ontmoedigd 
De intentie tot collectief ontslag werd maandagavond door de directie aangekondigd tijdens een bijzondere ondernemingsraad. “In Zaventem staat het vliegverkeer op een laag pitje en we zien geen herstel op korte of middellange termijn”, legt CEO Roland Cracco uit. “De stad Brussel voelt ook sterk de gevolgen van COVID-19. De Europese ambtenaren zijn er niet heel actief meer en de pendelaars zijn weggetrokken omdat ze thuiswerk verkiezen.” Daarnaast is er volgens de Interparking-topman het Brusselse beleid (beperking van de toegang tot de stad, rijbanen die fietspad worden, aankondiging van stadstol …), “dat de verplaatsingen van en naar Brussel ontmoedigt”. In Antwerpen ten slotte “heeft de nachtklok de aantrekkelijkheid van de stad verminderd”.
Bron: Belga. 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Brussel, Leuven
Brussel

JCI huldigt jonge toppers

BRUSSEL/LEUVEN - JCI Belgium, de vereniging voor jonge ondernemende mensen tussen 18 en 40, heeft dinsdag de "Ten Outstanding Young… Lees meer

Meest gelezen in andere regio('s)

Meest gelezen in deze regio

Affligem, Anderlecht
Affligem

12 faillissementen

LEUVEN/AFFLIGEM/ZAVENTEM/DILBEEK/TIELT-WINGE - De ondernemingsrechtbanken van Brussel en Leuven hebben 12 bedrijven failliet verklaard.  Aan de Reystraat in Ruisbroek (Sint-Pieters-Leeuw) is… Lees meer