Nieuws Vlaams-Brabant Investering van 30 miljoen euro in nieuwe supercomputer

Investering van 30 miljoen euro in nieuwe supercomputer

Genrebeeld: supercomputer.

Investering van 30 miljoen euro in nieuwe supercomputer

De Vlaamse regering investeert 30 miljoen euro in een nieuwe supercomputer. Die wordt opgesteld bij KU Leuven.

Bij de jongste begrotingsbesprekingen kreeg Vlaams minister van Innovatie Philippe Muyters (N-VA) een extra budget voor innovatie in Vlaanderen. Europa moedigt de lidstaten aan om tegen 2020 minstens drie procent van hun bruto binnenlands product te besteden aan onderzoek en ontwikkeling.

De Vlaamse regering investeert 30 miljoen euro in een supercomputer die bij de Leuvense universiteit komt te staan. Het toestel zal ook worden opengesteld voor andere kennisinstellingen en bedrijven.

De computer kan verschillende taken aan, zoals het berekenen van de effecten van de klimaatopwarming en het opsporen van digitale piraterij. “De rekencapaciteit die nodig is, stijgt jaar na jaar met enorme sprongen. Alsmaar grotere pakketten moeten op steeds kortere termijn verwerkt worden”, zegt Muyters.

De regering trekt daarnaast 3 miljoen euro uit voor experimenten met de zelfrijdende auto. Een zelfde bedrag gaat naar onderzoek naar onderwaterrobots.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

5 falingen

ZAVENTEM/MEISE/WEZEMBEEK-OPPEM/BRUSSEL - De ondernemingsrechtbank van Brussel heeft 5 bedrijven failliet verklaard.  Lees meer

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.