Nieuws Vlaams-Brabant Investeringsfonds en management stappen in kapitaal kredietbemiddelaar

Investeringsfonds en management stappen in kapitaal kredietbemiddelaar

Investeringsfonds en management stappen in kapitaal kredietbemiddelaar

VILVOORDE – De Nederlandse durfkapitalisten van Vortex Capital Partners en het management hebben een meerderheidsbelang verworven in hypotheek.winkel, een onafhankelijk kredietbemiddelaar in België. Hypotheek.winkel, met hoofdkantoor in Vilvoorde, realiseerde vorig jaar meer dan 1 miljard euro aan bemiddelde kredieten. 

Hypotheek.winkel heeft zijn zoektocht naar een complementaire businesspartner woensdag afgerond. Het Nederlandse Vortex Capital Partners en het management van het bedrijf verwerven een meederheidsbelang, de oprichters van het bedrijf behouden de overige aandelen. Hypotheek.winkel vergelijkt het aanbod van hypothecaire leningen van 25 banken en regelt voor de klant de lening bij de kredietgever naar keuze. Het persoonlijk advies wordt gegeven door een ondernemend netwerk dat bestaat uit 90 vestigingen.

Business model begrijpen

“Deze participatie kadert in de verdere ambitieuze groeistrategie van hypotheek.winkel” stelt David Geerts, toetredend CEO bij hypotheek.winkel. Geerts was sinds 2013 franchisenemer en stapte in het voorjaar van 2019 over naar de hoofdzetel om samen met de oprichters te bouwen aan de volgende fase van de onderneming. “We zochten een partner die de kracht van ons business model begrijpt en kan ondersteunen waar nodig. Vortex heeft veel ervaring met snel groeiende ondernemingen alsook met IT en digitalisering. Om onze klanten goed te kunnen bedienen, nu en in de toekomst, zal hypotheek.winkel blijven investeren in het click&mortar-distributiemodel. Ook zullen wij ons ondernemende netwerk blijven ondersteunen met expertise en automatisering zodat zij het volle potentieel kunnen benutten”.

Vortex Capital Partners 

Vortex Capital Partners is een investeringsfonds dat zich richt op snelgroeiende KMO- ondernemingen met hun hoofdzetel in de Benelux. Vortex heeft 15 bedrijven in portfolio. De corporate finance consultant VD&P uit Gent begeleidde de aandeelhouders van hypotheek.winkel bij hun zoektocht naar een strategische partner.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.