Nieuws Vlaams Brabant Is ook België doordesemd van fraude?

Is ook België doordesemd van fraude?

Is ook België doordesemd van fraude?

Ingezonden door Ontbijtclub Hageland

Ingezonden door Ontbijtclub Hageland

De Ontbijtclub Hageland heeft voor de sessie van april met Fred Speijers, een prominente spreker uit Nederland kunnen strikken. “Het is de eerste keer dat we een buitenlandse spreker hebben. En wat voor één”, zegt Luc Meulemans, organisator van de ontbijtclub. “Fred Speijers was Officier van Justitie en Advocaat-Generaal in Nederland maar ontwikkelde zich binnen het Openbaar Ministerie als specialist in de bestrijding van financieel-economische criminaliteit.”

“Speijers is de specialist die door de Nederlandse radio en tv steeds geconsulteerd wordt”, zegt Meulemans. “Hij heeft zich speciaal voor ons ook in België verdiept. De titel van de aprilsessie is dan ook ‘Is ook België doordesemd van fraude?’. We zijn razend benieuwd wat we van deze specialist zullen te horen krijgen.”

Speijers biedt de aanwezigen een kijkje achter de schermen van opsporing en vervolging. Hij vertelt over de complexiteit van de fraudebestrijding met grensoverschrijdend karakter, het gebruik van ICT, de betrokkenheid van foute advocaten, notarissen, accountants en andere adviseurs.

De Ontbijtclub Hageland  wil niet een businessclub zijn zoals alle anderen. “We zijn een businessclub in die zin dat we ons richten tot de ondernemers in het Hageland binnen de regio Diest, Aarschot, Tienen en Leuven. Een keer per maand komen we samen om te ontbijten en onze kennis te verrijken met een voordracht van een talentvolle spreker. Anders dan bij de meeste andere clubs, hebben de ondernemers bij ons geen verplichtingen of kosten, alles is vrijblijvend.”

Deze volgende bijeenkomst van de Ontbijtclub Hageland vindt plaats op donderdag 14 april in de Winge & Golf Club Sint-Joris-Winge.

Meer informatie over deze editie van de Ontbijtclub Hageland vind je hier.  Inschrijven kan via luc.meulemans@proximus-spearit.be.

 

Reageer op dit bericht

Personen

Gerelateerde berichten

Diest, Holsbeek
Diest

3 falingen

HOLSBEEK/TREMELO/DIEST - De ondernemingsrechtbank van Leuven heeft 3 bedrijven failliet verklaard.  Lees meer

Bierbeek, Diest
Bierbeek

Durfkapitalist neemt meerderheid in restoketen

TIENEN/BIERBEEK/DIEST/ZEMST/TERNAT/KRAAINEM/EVERE -  Durfkapitalist Intermediate Capital Group (“ICG”) heeft de meerderheid van aandelen verworven in Lunch Garden. ICG investeert sinds 2015… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.