Nieuws Vlaams-Brabant IT-bedrijf Tobania overgenomen door Franse multinational

IT-bedrijf Tobania overgenomen door Franse multinational

IT-bedrijf Tobania overgenomen door Franse multinational

GRIMBERGEN – De Franse beursgenoteerde multinational Sopra Steria neemt de Belgische IT-dienstverlener Tobania over. Dat schrijft De Tijd vrijdag. De huidige CEO Lode Peeters en de CEO van Sopra Steria Benelux leiden het bedrijf voortaan in tandem.

Tobania ontstond in 2014 uit de fusie van Tobius en Saga. Tobania was voor 50 procent in handen van Peeters, Etienne Schreurs had de andere helft.

Tobania staat sterk in het Nederlandstalige deel van België in de privésector. Sopra Steria is vooral actief in het Franstalige landsgedeelte, bij overheden en Europese instellingen. Ook voor diensten en expertise vullen beide elkaar aan. Sopra Steria is een expert in cloud en infrastructuur, Tobania heeft veel ervaring met data-analyse, testing en support.

De afronding van de overname wordt verwacht tegen februari volgend jaar. Er is geen overnameprijs bekendgemaakt. De mededingingsautoriteiten moeten de deal nog goedkeuren.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.