Nieuws Vlaams-Brabant Japans geïnspireerde karaokebar opent op de Oude Markt

Japans geïnspireerde karaokebar opent op de Oude Markt

Foto hsb

Japans geïnspireerde karaokebar opent op de Oude Markt

LEUVEN – Fans van karaoke kunnen sinds kort terecht op de Oude Markt. Daar opende immers Baraoke, een Japans geïnspireerde karaokebar waar je in groepjes van drie tot dertien personen een kamer kan afhuren om naar hartenlust te zingen.

Baraoke is een idee van Axel Peeters, amper 26 jaar oud, maar nu duidelijk al een enorm gemotiveerde ondernemer. “Ik heb handelsingenieur gestudeerd, en had altijd al de interesse om zelf een zaak uit de grond te stampen”, zegt Axel. “Eens ik begon op te klimmen in het bedrijfsleven of een gezin zou hebben, wist ik dat ik de zekerheid al minder snel overboord zou gooien. Nu heb ik niets te verliezen.”

Toen een vriend opmerkte dat private karaoke steeds populairder werd  in de buurlanden, twijfelde Axel dus niet lang. “Zeker niet toen ik een pand vond knal in het midden van de Oude Markt”, zegt hij.

Axel nam ontslag, en kreeg een lening om de zaak op te starten. “Enkele weken later zei die vriend dat hij de stap naar de horeca toch niet zag zitten, en stond ik er plots alleen voor. Jammer wel, maar het was niet omdat hij niet in de zaak geloofde. Ik zag het ook alleen zitten, dus heb me in de verbouwingen gesmeten.”

Vier kamers

Het pand van het voormalige L-café is intussen volledig onherkenbaar. Op het gelijkvloers is er een bar, daarboven in drie verdiepingen met vier kamers die kunnen afgehuurd worden. “Belgen hebben nu eenmaal behoorlijk wat gêne, een publieke karaoke zien ze niet altijd zitten. Privé kan je je ten volle uitleven”, zegt Axel. De kamers zijn volledig Japans geïnspireerd, want dat is ook de roots van de karaoke. “Ik wilde dat het er toch wat apart uit zag, niet gewoon een Vlaamse karaokebar.”

Het blijkt een schot in de roos. De zaak is nog maar pas open en de inrichting nog niet helemaal af, maar nu al zijn vaak alle kamers volzet. “Je kan reserveren in blokken van twee uur, of gewoon langskomen in de hoop dat er een kamer vrij is”, klinkt het. “Ik had vooral studenten verwacht, maar nu al komen er ook gezinnen. Dit werd duidelijk gemist in Leuven. Ik hoop ook bijvoorbeeld bedrijven te kunnen aanspreken voor teambuildings of bedrijfsfeestjes.”

“Ik had vooral studenten verwacht, maar nu al komen er ook gezinnen. Dit werd duidelijk gemist in Leuven.”

Horeca-ondernemer Axel Peeters

De keuze is groot: meer dan 19.000 liedjes zijn er nu al beschikbaar in Baraoke. “Velen amuseren zich zo hard dat ze hun sessie willen verlengen”, zegt Axel. En wie ondertussen dorst heeft, moet de trappen zelfs niet af. Drank bestellen kan gewoon via de gsm en dan stuurt Axel hem naar boven met een liftje.

“Voorlopig doe ik hier nog veel zelf, met af en toe versterking van één werkneemster. Het is zwaar, want ik ben hier ’s avonds laat tot sluiting en dan ’s ochtends alweer voor leveringen. Ik moet nog een beetje uitzoeken wat de goede openingsuren zijn en dergelijke. Maar op termijn hoop ik wel wat jobstudenten te vinden en een manager, zodat ik hier niet altijd zelf moet zijn”, besluit Axel.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.