Nieuws Vlaams Brabant Jasper Stuyven: topcoureur met ondernemersbloed

Jasper Stuyven: topcoureur met ondernemersbloed

Jasper Stuyven: topcoureur met ondernemersbloed

stuyvenchocoladeJasper Stuyven liet zondag in Kuurne-Brussel-Kuurne zijn definitieve doorbraak optekenen. Maar de 23-jarige topcoureur uit Heverlee (Leuven) denkt nog aan iets anders dan alleen maar koersen. Met zijn oom Ivan Stuyven startte hij in Betekom (Begijnendijk) met een chocolade-atelier.

Ivan Stuyven (foto links) is een ervaren chocolatier. Samen met zijn neef Jasper Stuyven (foto rechts) startte hij een nieuw familiebedrijf waarin de passie voor chocolade centraal staat. “Het is een ambachtelijke onderneming, met een moderne aanpak in een gloednieuw atelier en winkel in het centrum van Betekom. Alles draait rond  heerlijke artisanale pralines”, stelt Ivan.

“Het is nu meer dan dertig jaar geleden dat ik mijn eerste stappen deed in de wereld van de chocolade. Na mijn opleiding tot kok verkoos ik mij te verdiepen in mijn passie: chocolade. In 1990 begon ik als jonge gast met mijn eerste onderneming. Die heb ik na 23 jaar verkocht.”

“Na een periode van rust en herbronning begin ik nu een nieuwe zaak. Ik wil terug naar een kleinschalige onderneming. Jasper en ik willen het Hageland een nieuwe kijk geven op chocolade. Beiden hebben we een passie voor wielrennen en chocolade.”

Chocolade Atelier Stuyven geeft in het eigen atelier aan de Aarschotsesteenweg 2 in Betekom ook workshops voor jong en oud. “Bij ons kan zowel de amateur als de semiprofessional terecht. Een chocoladeworkshop is een ideale activiteit voor een verjaardags- of familiefeestje, vrijgezellendag, teambuilding of gewoon met je vereniging. De deelnemers gaan zelf aan de slag onder leiding van een ervaren chocolatier. Alle gemaakte creaties kunnen meegenomen worden.” Geregeld worden er basic- of themaworkshops gegeven waarbij je individueel kan inschrijven.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.