Nieuws Vlaams Brabant JAVA gebruikt slimme brillen voor opleiding van personeel

JAVA gebruikt slimme brillen voor opleiding van personeel

JAVA gebruikt slimme brillen voor opleiding van personeel

googleglassGoogle Glass vindt steeds beter de weg naar logistieke bedrijven. Zij kunnen er serieuze productiewinst mee boeken. Dat blijkt uit testen van het Vlaams Instituut voor de Logistiek (VIL). Grootkeukenleverancier JAVA in Rotselaar gebruikt de technologie voor de opleiding van personeel.

Slimme brillen tonen informatie via een scherm voor je oog. De technologie van Google breekt in tegenstelling tot de verwachtingen niet door bij de consument. Voor ondernemingen biedt het wél een meerwaarde. Zo kan de camera barcodes lezen en kan de bril aangesloten worden op de software voor het magazijnbeheer.

Het Vlaams Instituut voor de Logistiek onderzocht of de brillen kunnen helpen bij onder meer orderpicking, het laden van voertuigen en controles bij ontvangst van goederen. Tegenover de bedrijven die nog niet handenvrij werken is er door het gebruik van de brillen tot een kwart meer efficiëntie.

Het VIL ziet vooral voordelen voor bedrijven die nog niet werken met andere toepassingen zoals voicetechnologie en voor ondernemingen die hun personeel vervangen. Bij grootkeukenleverancier JAVA in Rotselaar werkt het personeel voor orderpicking al met geluidsinstructies. Daarmee vergeleken bleek de productiviteitswinst met Google Glass eerder beperkt. Maar voor het opleiden van het personeel was de bril meer geschikt dan de technologie die het bedrijf al in huis had.

Volgens het VIL hebben de brillen zeker een toekomst in de logistieke wereld. “De technologie biedt voordelen voor logistieke operatoren die op zoek zijn naar papierloos en handenvrij werken in hun operaties en processen.” Op de weg naar optimale voordelen moeten de slimme brillen meer autonoom en minder zwaar worden. Bedrijven halen de beste resultaten als ze de brillen gebruiken in combinatie met andere tools als smartwatches.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.