Nieuws Vlaams-Brabant JCI Leuven zuivert pleinen en bosjes van zwerfvuil

JCI Leuven zuivert pleinen en bosjes van zwerfvuil

JCI Leuven zuivert pleinen en bosjes van zwerfvuil

LEUVEN – De Leuvense afdeling van JCI heeft zaterdag voor de allereerste keer deelgenomen aan de World Cleanup Day. In totaal haalden meer dan 70 vrijwilligers ruim 110 kilogram zwerfafval op. 

Ondanks de aanwezigheid van honderden publieke vuilbakken in de stad, slingert er nog altijd heel wat zwerfvuil rond in Leuven. Dat stelden meer dan 70 vrijwilligers van JCI Leuven zaterdag met eigen ogen vast in het Bruulpark, op het Martelarenplein en op de Leuvense Kermis. In ongeveer 3 uur haalden de enthousiastelingen ruim 110 kilogram zwerfafval op in het kader van de World Cleanup Day. Naast het traditionele zwerfvuil  werden ook een  staaf van een ziekenhuisbed, een verroeste omheining en een tafel uit de struiken gehaald.

Succes 

“Na een voorbereiding van iets meer dan 3 maanden is het de groep, onder leiding van de gedreven Lisa Deweirdt, gelukt om deze prachtige actie op het getouw te zetten. De drie acties simultaan laten verlopen was een uitdaging die ze tot een goed eind hebben gebracht”, vertelt Simon Meurs, voorzitter van JCI Leuven.

Schoenen en bloempotten in Dijle 

Naast de acties in de binnenstad werd ook de Dijle onder handen genomen. Samen met het outdoor entertainmentbedrijf The Shelter (Korbeek-Dijle) werd een kanoactie opgezet. Deze actie liep in de voormiddag waarbij er onder meer schoenen, en bloempotten uit het water werden gehaald.

World Cleanup Day 

World Cleanup Day is de grootste burgeractie tegen zwerfvuil ter wereld. In heel België vonden dankzij zo’n 20.000 vrijwilligers 355 opruimacties plaats om onze steden en landschappen afvalvrij te maken. Wereldwijd kwamen in meer dan 150 landen burgers op straat om de bewustwording van afval te verhogen en de planeet op te ruimen.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.