Nieuws Vlaams-Brabant Jennes anticipeert op elektrisch groeiverhaal

Jennes anticipeert op elektrisch groeiverhaal

Jennes anticipeert op elektrisch groeiverhaal

BOORTMEERBEEK/KAMPENHOUT/AARSCHOT/BERTEM/MACHELEN  – Audi-, Skoda-, VW-en Seat-concessiehouder Jennes investeert in de uitbouw van elektrische laadpalen op de sites van hun vijf filialen, in Boortmeerbeek, Aarschot, Kampenhout, Bertem en Machelen.  

In het kader van het nieuwe gamma van de beschikbare elektrische wagens en de verwachte uitbreiding van het aanbod elektrische voertuigen heeft concessiehouder Jennes beslist om fors te investeren in laadpalen. “We vinden het belangrijk dat we onze klanten de nodige laadinfrastructuur kunnen aanbieden, zodanig dat ze altijd bij ons terecht kunnen en met een volgeladen wagen kunnen vertrekken”, zegt zaakvoerder Rudi Jennes.

Supercharger

Op de vijf sites van de autogroep werden laadpalen geplaatst. “We voorzien meerdere laadpunten waaronder 22 kW AC laders en 6 kW DC laders. In onze carrosserie in Kampenhout-Sas , gelegen langs een belangrijke verkeersader, investeren we in een supercharger van 320 kW. Deze installatie geeft de mogelijkheid om elektrische wagens in een mum van tijd op te laden. De nieuwe Audi e-tron GT bijvoorbeeld zal op 10 minuten zo goed als volgeladen zijn”, luidt het.

Publiek beschikbare palen

Jennes heeft ook de knoop doorgehakt dat het enkele van de laadpunten beschikbaar zal maken voor het grote publiek. “Omdat we de groei van de elektrische mobiliteit genegen zijn zullen deze laadpunten ook beschikbaar zijn voor wagens die niet tot onze merkenportefeuille behoren”, besluit Jennes.

Met deze investering is een bedrag van enkele honderdduizenden euro’s gemoeid.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.