Nieuws Vlaams Brabant Joël Stockmans algemeen directeur Flexpoint en Easymatch

Joël Stockmans algemeen directeur Flexpoint en Easymatch

Joël Stockmans algemeen directeur Flexpoint en Easymatch

Flexpoint

Eric Martens (links) en Joël Stockmans (rechts).

Een jaar na zijn aanstelling als business unit manager groeit Joël Stockmans door tot algemeen directeur van Flexpoint en Easymatch in België. Flexpoint is als HR-dienstverlener actief op het gebied van uitzenddiensten, HR Services en dienstencheques. Momenteel beschikt het bedrijf over zowat 25 kantoren verspreid over heel België, onder meer in Diest, Leuven, Aarschot en Elewijt.

Huidig algemeen directeur en mede-eigenaar Eric Martens zal in de toekomst zijn focus leggen op het dienstenchequebedrijf van de groep. Deze wissel aan de top is de logische stap in het traject dat een jaar geleden werd uitgestippeld. Om zijn ambitieuze doelstellingen in de toekomst waar te maken, heeft Flexpoint onder de naam Easymatch ook een nieuw uitzendbedrijf opgericht. Dit nieuwe bedrijf wordt ook aangestuurd door Joël Stockmans.

Eric Martens licht de recente veranderingen toe: “Het traject dat we tot op heden samen hebben gelopen, is zeer positief en boezemt ons veel vertrouwen in. Daarom hebben we Joël vanaf 1 januari benoemd tot algemeen directeur van het uitzendbedrijf in België. Onze visies op de business en de verdere ontwikkeling ervan lopen parallel. Bovendien overlappen onze waarden en normen elkaar waardoor de klik alleen maar versterkt is. Ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat dit de beste keuze is voor de toekomst van ons bedrijf en onze medewerkers.”

“Ik verdwijn niet van het toneel”, aldus Eric Martens. “Met het dienstenchequebedrijf willen wij een nieuwe dimensie bereiken en doorgroeien tot een top 5 speler in België. Concreet wil dit zeggen dat wij binnen dit en drie jaar 3.500 huishoudhulpen aan de slag hebben. Zowel door interne als externe groei moet dit haalbaar zijn. Daarnaast blijf ik bestuurder-eigenaar van de groep en zal ik Joël bijstaan in de strategische uitbouw van Flexpoint in België.”

Joël Stockmans vult aan: “De overstap van Unizo naar de privé gaat me goed af. Na jaren aan de zijlijn te hebben gestaan, maak ik nu deel uit van een heel sterk team dat elke match opnieuw de beste wil zijn. Dit is zeer intensief maar ook bijzonder boeiend en leerrijk. De officiële aanstelling als algemeen directeur maakt het zowel intern als voor onze klanten en de andere stakeholders helder en overzichtelijk. Ik ben Eric en de andere aandeelhouders dan ook heel dankbaar voor het vertrouwen en de kansen die ze me geven.”

Met een omzetgroei van ca 25% in het afgelopen jaar en een totaalomzet van bijna 25 miljoen euro is de payroll divisie een zeer sterke groeipoot binnen de Belgische tak van de groep. Joël Stockmans verduidelijkt: “De flexibilisering van de arbeidsmarkt in combinatie met de afschaffing van de proefperiode zorgt ervoor dat veel bedrijven nieuwe mensen aanwerven door middel van een uitzendcontract. We hebben dan ook beslist om een nieuw uitzendbedrijf op te richten onder de noemer Easymatch. Ons onderscheidend vermogen is dat wij een payroll formule aanbieden met de flexibiliteit en eigenheid van een uitzendbedrijf. Hierin verschillen wij sterk van bijvoorbeeld een sociaal secretariaat. Zoals de cijfers ook aangeven, wordt dit zeer sterk gesmaakt door onze (nieuwe) klanten.”

Geconsolideerd stevent de Flexpoint groep in 2015 af op een recordomzet. Met de overname van Trace als belangrijke hefboom genereert de groep in 2015 een jaaromzet van ca 170 miljoen euro. Voor 2016 komt de grens van de 200 miljoen euro in zicht.

 

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Diest
Diest

Ondernemers bundelen krachten

DIEST/PELT - Mia Haesevoets, zaakvoerster van het Diestse Aimbizz, gaat haar kennis en ervaring koppelen aan Q-Academy, onderdeel van de… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.