Nieuws Vlaams-Brabant Juma en BMW schenken leerlingen VTI Leuven cool lesmateriaal

Juma en BMW schenken leerlingen VTI Leuven cool lesmateriaal

Juma en BMW schenken leerlingen VTI Leuven cool lesmateriaal

LEUVEN –  Concessiehouder BMW Juma en BMW Group Belux schenken een spiksplinternieuwe MINI Countryman JCW aan Vrij Technisch Instituut (VTI) Leuven. Met deze wagen krijgen de leerlingen Autotechnieken de kans om tijdens hun studies kennis te maken met de allernieuwste technologie en zo hun (praktijk)kennis uit te breiden.

BMW & MINI Juma Leuven werkt al jaren nauw samen met VTI Leuven. In dat kader zetelt Steven Vandensande, verantwoordelijke naverkoop, al jaren in de examenjury en geeft BMW & MINI Juma Leuven leerlingen van het VTI de mogelijkheid om stage te lopen bij Juma. Het zal dan ook niet verbazen dat verschillende techniekers van Juma hun opleiding genoten in het VTI.

En dan is er nog, en niet in het minst, de schenking van een nieuwe MINI Countryman JCW. De schenking van deze wagen maakt deel uit van een groter project waarbij 23 voertuigen, goed voor een totale waarde (catalogusprijs inclusief btw en opties) van meer dan 1 miljoen euro, geschonken worden aan technische scholen. Dit is een record waar een lange geschiedenis aan voorafgaat.

“Autotechnologie verandert razendsnel. Denk maar aan de elektrificatie via hybrides, of de steeds grotere impact van elektronica”, zegt CEO Eddy Haesendonck van BMW Group Belux. “Het is dan ook broodnodig dat jongeren tijdens hun studies met die nieuwe evoluties in contact komen. Het is voor hen ook leuker dan te moeten sleutelen aan voorbijgestreefde modellen. Als constructeur hebben we hier onze rol te spelen en geven we de scholen een stevige duw in de rug.”

BMW startte in 2014 met tal van initiatieven om industrie en onderwijs dichter bij elkaar te brengen. Naast het delen van technische info en diagnosetoegang, het schenken van onderdelen, motorblokken en voertuigen, investeerde het bedrijf 450.000 euro in aangepaste trainingsinfrastructuur voor duaal onderwijs. “Dit BMW studentenprogramma rond duaal leren geldt als voorbeeld in de sector”, besluit Haesendonck.

 

 

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.