Nieuws Vlaams Brabant Kaminsky kreeg opknapbeurt, extra investeringen dit najaar

Kaminsky kreeg opknapbeurt, extra investeringen dit najaar

Bono Vallons van Kaminsky.

Kaminsky kreeg opknapbeurt, extra investeringen dit najaar

LEUVEN – Het Leuvense eetcafé Kaminsky heeft een opknapbeurt gekregen. De muren en plafonds kregen een likje verf en de schrijnwerkerij is opgeschuurd en vernist. Eind dit jaar volgen nog de vernieuwing van de keuken en het sanitair en bouwen de zaakvoerders nog een extra bergruimte. 

In afwachting van de heropening van de horeca hebben zaakvoerders Bono Vallons, Thomas Vanmarcke en Martha Joos van eetcafé Kaminsky aan de Léon Schreursvest in Leuven niet stilgezeten. Naast de take-away activiteiten werd heel wat tijd geïnvesteerd in het interieur. “We hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om de schrijnwerkerij op te schuren en te vernissen”, zegt medezaakvoerder Bono Vallons. “Dat gaat dan over het houtwerk tegen de muren alsook de vloeren. Ook de muren en de plafonds kregen een likje verf.”

Keuken en sanitair

Kaminsky bestaat intussen 17 of 18 jaar, en al die tijd werd in dezelfde keuken gewerkt. “Geregeld zijn er wel nieuwe toestellen bijgekomen maar de keuken zelf in wel aan vervanging toe. Eind dit jaar komt er een nieuwe keuken en bouwen we een extra keukenberging (20 m2). Ook het sanitair wordt vernieuwd en de koelcel verhuist van de eerste verdieping naar het gelijkvloers, wat de werking zal vergemakkelijken”, zegt Bono. Aan het terras, waar plaats is voor 70 personen, worden enkele kleine veranderingen uitgevoerd.

Take-away

De take-away, wekelijks op vrijdag, is goed voor 150 tot 200 schotels. Eens de fysieke horeca opnieuw mag denken ze er bij Kaminsky niet aan het concept verder te zetten. “Praktisch is dat dan niet meer haalbaar, maar misschien kunnen we wel een meeneem doen voor enkele gerechten op de kaart. Al twijfel ik eraan dat er veel vraag naar zal zijn eens de horeca opnieuw open is”, luidt het.

Kaminsky

In normale omstandigheden zijn een equivalent van 7 FTE, de zaakvoerders niet inbegrepen, aan de slag bij Kaminsky. Op drukke momenten doet het eetcafé een beroep op flexijobbers en studenten.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Leuven
Leuven

Lamens ontwikkelt Minckeler-site

LEUVEN - De Leuvense projectontwikkelaar Peter Lamens (LGV) ontwikkelt de Minckelerparking in de J.P.Minckelerstraat in Leuven. De parking  zelf gaat… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Lubbeek
Lubbeek

Familiebedrijf opent office op Ibiza

LUBBEEK – Het Lindense familiebedrijf M&T (Muylaert & Theys), leverancier van relatiegeschenken, giveaways, marketing materiaal en promotietextiel, opent in april… Lees meer