Nieuws Vlaams Brabant Kansen op overname van MS Mode slinken

Kansen op overname van MS Mode slinken

Kansen op overname van MS Mode slinken

ms modeAlle 220 werknemers van MS Mode in Sint-Stevens-Woluwe bij Zaventem werden dinsdag ontslagen. De kansen op een overname van de kledingwinkelketen slinken. Twee van de vier kandidaat-overnemers trokken zich al terug.

De Belgische tak van MS Mode vroeg op 15 september het faillissement aan. Dat werd effectief uitgesproken op 21 september. De curatoren lieten die dag weten dat er vier kandidaat-overnemers waren. Inmiddels zijn er dat nog slechts twee.

Het ontslag van de 220 werknemers werd dinsdag officieel meegedeeld tijdens een vergadering met de leden van de ondernemingsraad van MS Mode. “We hebben dat gedaan omdat er nog geen concreet en aanvaardbaar bod is voor een overname van een deel van MS Mode”, zeggen de curatoren Joris De Smet en Anthony Houthoofd. “Het was psychologisch, sociaal, financieel en menselijk niet te verantwoorden om de mensen nog verder aan het lijntje te houden.”

De curatoren blijven ondanks alles optimistisch voor de toekomst. “Er zijn nog gesprekken bezig met twee kandidaat-overnemers. Het is de bedoeling die op korte termijn af te ronden.” Of het gaat om een volledige overname of om delen van de kledingwinkelketen preciseren ze niet. “Alle opties blijven open.”

MS Mode had 46 winkels in België en was goed voor 220 jobs, inclusief de hoofdzetel in Zaventem. MS Mode België vroeg het faillissement aan omdat de Belgische afdeling geen deel uitmaakt van de doorstart van de winkels in thuisland Nederland.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Leuven, Rotselaar
Leuven

Starter van de week: MAE. concept

ROTSELAAR/LEUVEN - Lena Onkelinx (27) startte vorig najaar een online conceptstore op, MAE. concept. MAE. concept is onze starter van… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.