NECKERMANN THOMAS COOK AFTERMATH Foto: Belga

Kapitaalsverhoging stelt 150 jobs veilig

TIELT-WINGE/AARSCHOT/LEUVEN/HALLE/WOLUWE/KRAAINEM - De rechtbank van Nijvel heeft de schuldherschikking van reisorganisator Neckermann goedgekeurd. Het herschikken van de schulden was een onderdeel van de procedure van gerechtelijke reorganisatie die Neckermann in oktober had opgestart. Er wordt een kapitaalsverhoging van 3,5 miljoen euro doorgevoerd, waardoor 150 medewerkers in België aan de slag kunnen blijven.

Wamos Group, de Spaanse aandeelhouder van Neckermann, is bereid om in januari 2021 3,5 miljoen euro op tafel te leggen. Met de bijkomende financiële slagkracht stellen Wamos en Neckermann de jobs van meer dan 150 personeelsleden in ons land veilig.

Overleg met regering 

“Wij zijn heel blij met het vertrouwen dat we krijgen van de rechtbank en onze stakeholders. Ik wil graag iedereen bedanken die dit mogelijk heeft gemaakt. Ik geloof heel sterk in de toekomst van Neckermann. Begin januari 2021 geven onze aandeelhouders ons een extra kapitaalinjectie. We overleggen ook nog steeds met de verschillende regeringen van ons land over extra financiële steun. Ik hoop dat we van hen snel een duidelijk signaal krijgen. Willen ze de Belgische reissector, een van de grootste slachtoffers van de coronacrisis, ondersteunen of niet?”, zegt Laurent Allardin, CEO van Neckermann.

Verwachtingen voor 2021

De  Belgische Neckermann-winkels blijven dicht tot er opnieuw animo is bij de Belg om te reizen. Neckermann verwacht dat er in 2021 opnieuw heel wat meer reizen zullen worden geboekt. Neckermann bestaat al sinds 1979 en is een van de grootste reisorganisaties van België. Eind 2019 werd de organisatie overgenomen door de Spaanse reisorganisatie Wamos Group. De organisatie werkt samen met verschillende reispartners zoals Corendon, Sunweb, Pegase, Worldia, interhome en campings.com. In onze provincie is Neckermann actief in onder andere Tielt-Winge, Leuven, Aarschot, Halle, Woluwe en Kraainem.