Nieuws Vlaams Brabant Karteria investeert smak geld in nieuwe fitnesszaal en padelterreinen

Karteria investeert smak geld in nieuwe fitnesszaal en padelterreinen

Copy: Nathalie Henkens.

Karteria investeert smak geld in nieuwe fitnesszaal en padelterreinen

DIEST – Sportcentrum  Karteria in Diest investeert ongeveer 1,5 miljoen euro in de uitbreiding van de infrastructuur. Er komt een nieuwe fitnesszaal van ongeveer 2.000 m2 en 9 outdoor padelterreinen. Taekwondoclub Keumgang, een van de grootste verenigingen van het land, neemt binnen enkele maanden zijn intrek in een gloednieuwe taekwondozaal die de oude fitnesszaal vervangt.

De fitness in sportcentrum Karteria barst uit zijn voegen. Dat was het signaal voor de uitbaters, de familie Henkens, om een nieuwe zaal te bouwen van 2.000 m2. De oude fitnesszaal wordt omgebouwd tot de grootste taekwondozaal van België. Daar neemt binnen enkele maanden taekwondoclub Keumgang zijn intrek. “Hun vraag naar een nieuwe accommodatie komt dus goed uit met onze plannen voor de bouw van een nieuwe fitnesszaal”, zegt medezaakvoerster Nathalie Henkens van Karteria.

1,5 miljoen  

Karteria investeert ongeveer 1 miljoen euro in de nieuwe fitnesszaal. Voorts komen er tegen april dit jaar nog 9 outdoor padelbanen, nog eens goed voor een investering van 500.000 euro. Bij Karteria kan je al terecht voor tennis, squash, biljart/pool/snooker, dans en dus fitness.

Familiezaak

Sportcentrum Karteria is de zaak van de familie Henkens. In 1983 startten Geert en zijn broer Bob sportcentrum Karteria op in het Limburgse Paal. Tien jaar later volgde een tweede vestiging, in Diest. Na een tijdje scheiden de zakelijke wegen van de broers. Geert bleef aan het roer van de vestiging in de Oranjestad. De zaak baat hij intussen uit met dochter Nathalie en zoon Miguel. Met de komst van deze laatste is ook beslist in de toekomst meer in te zetten op het B2B-segment zoals teambuildings en bedrijfsevents.

Tewerkstelling

Bij Karteria werken behalve de zaakvoerders nog 2,5 FTE  in vast dienstverband. Voorts doet de onderneming een beroep op flexijobbers, jobstudenten en zelfstandigen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Meise
Meise

Stephex Group koopt manège

MEISE - Het Meisese paardenbedrijf Stephex Group van Stephan Conter heeft manège Saint-Hubert in het Antwerpse Kapellen overgenomen. Conter wil… Lees meer

Aarschot, Holsbeek
Aarschot

Spitsstrook E314 is op komst

LEUVEN/HOLSBEEK/ROTSELAAR/AARSCHOT - De voorbereidingswerken van de aanleg van een spitsstrook op de E314, tussen Wilsele en Aarschot, starten deze maand.… Lees meer