Nieuws Vlaams Brabant Kasteel van Horst zoekt bedrijven met hart voor erfgoed

Kasteel van Horst zoekt bedrijven met hart voor erfgoed

Kasteel van Horst zoekt bedrijven met hart voor erfgoed

HOLSBEEK – Herita, de beheerder, ontwikkelaar en ontsluiter van het kasteel van Horst in Holsbeek, organiseert onder de noemer “Help Holsbeek” een sponsoractie. Bedrijven kunnen de restauratie financieel steunen via een partnerschap of de rol van peter of meter in een deelproject. 

Voor de volgende fase van de restauratie van het kasteel (2020-2023) trok de Vlaamse overheid vorig jaar 2,9 miljoen euro uit. Ook de gemeente Holsbeek doet met een vestzak/broekzakoperatie haar duit in het zakje. De gemeente zal de inkomsten van de beheersovereenkomst van het Wagenhuis van Horst, toegekend aan Herita, herinvesteren in de restauratie. Het gaat over 22.000 euro,  en dit gedurende 7,5 jaar. Om de financiering van de restauratiewerken rond te krijgen is beheerder Herita nog op zoek naar 200.000 euro. Dat “gat” zou moeten dichtgereden worden door particulieren en bedrijven. Onder de noemer “Help Horst” organiseert Herita een sponsoractie.

Partner 

“Je kiest ervoor om het volledige restauratieproject mee te ondersteunen ter waarde van 15 000 euro. Je wil samen met ons het kasteel opnieuw tot leven brengen. Tot eind 2023 identificeert jouw bedrijf zich met het kasteel. Als Horst-​partner nemen we je mee in de communicatie rond de restauratie en pronkt jouw bedrijf op de sponsorplaat aan het kasteel.  Daarnaast kunnen Horst-​partners ook gratis gebruik maken van de erfgoedlocaties die Herita in beheer heeft voor allerlei bedrijfsevenementen”, luidt het bij Herita.

Peters en meters 

Peter-​ of meterbedrijven van Horst steunen de restauratiewerken ter waarde van 5 000 euro. In tegenstelling tot partners kiezen peters en meters ervoor om zich te identificeren met een specifiek deelproject. “Als peter of meter nemen we je mee in alle communicatie rond dit deelproject en krijg je een vermelding op een bijzondere plek aan het kasteel.  Peter-​ en meterschappen zijn mogelijk voor volgende deelprojecten: de brug, de toegangspoort, de kaaimuur, het trappenhuis, de donjon, de kapel, de ridderzaal, de noordvleugel, de buitenmuren en het binnenhof”, aldus nog Herita.

Voor meer info neem je contact op met Tom Styns via 0492 22 78 03.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.