Nieuws Vlaams Brabant Kasteelhoeve Wange is Klimaatambassadeur 2016

Kasteelhoeve Wange is Klimaatambassadeur 2016

Kasteelhoeve Wange is Klimaatambassadeur 2016

Kasteelhoeve Wange uit Landen werd dinsdagavond uitgeroepen tot Klimaatambassadeur 2016 in Vlaams-Brabant. Elk jaar beloont het milieu-infopunt voor de kmo (miK), een samenwerking tussen Voka en de provincie Vlaams-Brabant, een bedrijf dat inspanningen levert om op een duurzame manier te werken. Kasteelhoeve Wange haalde het van The Java Coffee Company uit Rotselaar en Wasserij St. Roch uit Halle.

Een jury van Voka Kamer van Koophandel en de provincie Vlaams-Brabant koos eind november vorig jaar de drie finalisten uit verschillende inzendingen. Gedurende anderhalve maand kon iedereen stemmen op zijn favoriete kandidaat via een online webtool. Kasteelhoeve Wange haalde daarbij de meeste stemmen.

Kasteelhoeve Wange heeft vanaf het begin fundamentele keuzes gemaakt rond duurzaamheid. De uitbaters gebruiken alleen groene energie, waarvan ze 69 procent zelf produceren. Alle verwarming gebeurt op een CO2-neutrale manier, regenwater wordt gerecupereerd en al het afvalwater wordt gezuiverd. Daarnaast produceren ze een groot deel van hun voedsel zelf, waardoor de kost voor voedseltransport laag ligt. Tot 75 procent van de producen bestaat uit fairtrade-, bio- of plaatselijke producten.

“Met deze award willen we een bedrijf in de bloemen zetten dat concrete acties onderneemt op vlak van klimaatneutraliteit, duurzaam bouwen en energiebesparingen”, zegt Peter Van Biesbroeck, algemeen directeur van Voka Vlaams-Brabant. “Kasteelhoeve Wange is erin geslaagd een businessmodel te creëren waarbij ecologisch en economisch denken verenigd worden. Ze zijn een voorbeeld van duurzaam ondernemen voor andere bedrijven.”

De award werd overhandigd door gedeputeerde van Milieu en Duurzaamheid Tie Roefs tijdens de nieuwjaarsreceptie van Voka Vlaams-Brabant in de Brabanthal in Leuven. Het is de derde keer dat de award van Klimaatambassadeur werd uitgereikt. Voor het eerst komt die uit het arrondissement Leuven. In 2014 werd NNOF uit Vilvoorde verkozen. Vorig jaar kreeg Ecoworks de award, eveneens een bedrijf uit Vilvoorde.

Kasteelhoeve Wange in Landen mag zich sinds 4 juni 2016 ook al het meest duurzame toeristische bedrijf ter wereld noemen. Dat dankt het gastenverblijf en seminariecentrum aan de overhandiging van de eerste Internationale Groene Sleutel.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.