Nieuws Vlaams-Brabant Voedingsdistributeur heeft nieuwe referentieaandeelhouder beet

Voedingsdistributeur heeft nieuwe referentieaandeelhouder beet

Voedingsdistributeur heeft nieuwe referentieaandeelhouder beet

DIEST – De in Diest (Ambachtenlaan-Molenstede) gevestigde voedingsdistributeur Euro Fresh Foods (‘EFF’) heeft met de Heylen Group een extra langetermijnaandeelhouder beet. Samen met de huidige aandeelhouder/investeringsfonds Think2Act en het management zal Heylen Group de toekomstige groei van de onderneming ondersteunen.

EFF is de distributiepartner voor gevestigde Europese zuivelproducenten en supermarktketens. Het bedrijf werd opgericht door de familie Goossens in 1945 en heeft inmiddels meer dan 75 jaar expertise in de logistiek van de koudeketen en daarmee partnerschappen opgebouwd in de hele waardeketen van de zuivelsector. EFF brengt een breed assortiment zuivelproducten op de markt, afkomstig van meer dan 30 Europese leveranciers. De onderneming heeft een duidelijke go-to-market strategie en is gespecialiseerd in het sourcen van huismerken en C-merken voor foodretailers en foodserviceklanten om hun zuivelaanbod en marktpositie  te versterken.

Wapenen voor de toekomst 

Met de komst van investeerder Heylen Group wapent het bedrijf zich voor de toekomst. “We zijn bijzonder verheugd om het partnership aan te gaan met Think2Act en het managementteam om één van de meest toonaangevende distributeurs en categorieleiders in het private label zuivel segment verder uit te bouwen. De voorbije jaren heeft de familie Goossens samen met Think2Act het productportfolio aanzienlijk uitgebreid en een uiterst efficiënte logistieke speler in de koudeketen gecreëerd. Samen zullen we nu verder bouwen op deze sterke basis om de positie van Euro Fresh Foods in Europa te versterken”, zegt Seppe Onsea van Heylen Group. In 2020 nam het bedrijf nog zijn intrek in een nieuwe, 2.000 m2 grote en highly efficient warehouse.

Industriële holding 

Heylen Group is een Belgische industriële holding die investeert in ambitieuze bedrijven en ondernemers. De groep hanteert een buy-build-and-hold strategie waarbij innovatie, internationalisering en operationele uitmuntendheid centraal staan. Heylen Group werd 21 jaar geleden opgericht door een geboren ondernemer, Wim Heylen. Dankzij een duidelijke visie en een bijzonder gemotiveerd team is Heylen Group uitgegroeid tot een holding van 32 bedrijven en ongeveer 2.800 medewerkers. Heylen Group heeft een DNA waarvan de ruggengraat gevormd wordt door generatieoverschrijdend denken. De combinatie van gedreven ondernemerschap, een langetermijnvisie en een aanwezigheid in diverse landen en sectoren maakt het bedrijfsmodel van Heylen Group flexibel, veerkrachtig en futureproof.

Over de financiële details van de transactie is niet gecommuniceerd.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.