Kestens en co bouwen zoet nazomerfeestje met Tiense Suiker

TIENEN - De organisatie van het Tiense festival Suikerrock heeft dinsdag een alternatief evenement voorgesteld met de naam 'Factory of Sweetness'. Dat vindt het eerste weekend van september plaats. "Er is ruimte voor enkele duizenden bezoekers per dag", zegt organisator en ondernemer Walter Kestens. Het eigenlijke festival wordt een jaar uitgesteld. Factory of Sweetness vindt plaats aan het T-center van de Tiense Suikerraffinaderij, die dit jaar z'n 185ste verjaardag viert. 

Na het laatste Overlegcomité midden mei liet Kestens, zaakvoerder van het Tiense TMS Industrial Services, al weten dat het festival aan een alternatieve versie werkte, waar 2.000 à 3.000 mensen per dag welkom waren. Die alternatieve versie kreeg dinsdag meer vorm, nu de naam 'Factory of Sweetness' gelost is. 'Factory of Sweetness' vindt plaats aan het T-center van de Tiense Suikerraffinaderij, net buiten het centrum van Tienen.

Er komt één podium, met elke dag een andere muzikale richting. Namen van artiesten zijn nog niet bekend. "Daarover zullen we snel communiceren, waarschijnlijk binnen enkele dagen al", zegt Kestens. "De ticketverkoop start van zodra de line-up bekend is gemaakt."

“We zijn al lang vaste partner van Suikerrock en zijn dan ook nu bereid om mee te stappen in het verhaal”, zegt Jan Ingels, directeur van Tiense Suiker. “Aangezien de Grote Markt nog niet heraangelegd is begin september zocht de organisatie een andere locatie. Hier op ons afgesloten terrein kan ‘Factory of Sweetness' op een veilige manier plaatsvinden.” Tiense Suiker kan mee feesten want de Tiense traditiespeler bestaat 185 jaar.

Volgend jaar start het festival Suikerrock op donderdag 28 juli en eindigt het op zondag 31 juli 2022.