Nieuws Vlaams Brabant Kinesist draait overuren door geëxplodeerde vraag naar buitenfitnesszones

Kinesist draait overuren door geëxplodeerde vraag naar buitenfitnesszones

Hendrik Maes met gezin op een buitenfitness. Credit: Frances Triau Photography.

Kinesist draait overuren door geëxplodeerde vraag naar buitenfitnesszones

HAACHT – Kinesitherapeut Hendrik Maes (41) uit Haacht heeft de handen vol met de levering en plaatsing van buitenfitnesszones.  Door de gezondheidscrisis is de vraag naar de gepersonaliseerde toestellen geëxplodeerd. 

Na de zoveelste coronawandeling en/of fietstocht heb je het wel gehad. Om de gezondheidscrisis gezond door te komen investeren heel wat mensen in zwembaden en/of buitenfitnesstoestellen. Voor de levering en plaatsing van de gegalvaniseerde stalen en gepersonaliseerde apparaten kloppen ze aan bij kinesist Hendrik Maes van het Haachtse bedrijf Outdoormove. “De particuliere markt is vorig jaar geëxplodeerd”, weet Hendrik. “Vóór 2020 werd de buitenfitness vooral geplaatst op gemeentepleinen, bij kinesisten of in gesloten instellingen. Door corona zie je nu ook buitenfitnesstoestellen in heel wat privétuinen.”

Gepersonaliseerde buitenfitnesszones

Maes biedt zijn klanten een oplossing voor een coronaproof fitness in de buitenlucht. “Dankzij onze toestellen wordt buiten sporten voor iedereen toegankelijk. Klanten stellen de zones samen volgens eigen noden en wensen en rekening houdend met de concrete gezinssituaties. Jong en oud kan zich uitleven op de apparaten”, luidt het. De spreekwoordelijke zaadjes van Outdoormove werden ruim 30 jaar geleden geplant toen de kleine Hendrik samen met zijn vader en 2 broers een optrekstang bouwde in de tuin van de ouderlijke woning. Dit bleek het begin te zijn van iets moois.

Avant la lettre

Na zijn universitaire studies Lichamelijke Opvoeding en Kinesitherapie richtte hij de multidisciplinaire groepspraktijk ‘In Balans Haacht’ op. Ook de praktijktuin moest eraan geloven en werd ingericht tot een sportieve buitenfitness “avant la lettre”. “Op een dag ontstond het idee om een eigen gecertificeerde, volledig moduleerbare toestellenlijn te ontwikkelen. Het moest de meest robuuste, veelzijdige en budgetvriendelijke constructie op de markt worden. Op deze manier zag Outdoormove het daglicht”, haalt Hendrik de herinnering op. De ontwikkeling en het design van de combinatie van klimrekken, rekstokken, gewichten, monkey bars, rekkers en krachttouwen gebeurt in Haacht, de productie in Azië.

ElliptiGO 

Outdoormove is actief in de Benelux en Frankrijk. Naast zijn job als zaakvoeder bij groepspraktijk In Balans Haacht is Hendrik ook de distributeur voor België van de elliptiGo-fiets (lopend fietsen).

Credit: Frances Triau Photography.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.