© jvi © jvi

Klanten namen zelfs het vliegtuig naar Tenerife voor tattoo van Carlo (39), nu opent hij eigen zaak in Schepdaal

Carlo Presti (39) is als tattoo-artiest over de hele wereld aan de slag, maar Dilbeek blijft altijd zijn echte thuis. Dit weekend is er de officiële opening van zijn eigen zaak in deelgemeente Schepdaal.

De uitermate gedetailleerde stijl van tattoo artiest Carlo Presti (39) uit Dilbeek blijkt geen grenzen te kennen. Zelfs toen hij enkele jaren geleden besloot zijn hele hebben en houden te verkopen om zijn ondernemersdroom na te streven op het paradijselijke Tenerife, namen landgenoten het vliegtuig om toch maar door Presti getatoeëerd te kunnen worden.

Intussen is Carlo opnieuw thuis, en opende hij zijn Grateful Art Studio in de Eylenboschstraat in het centrum van Schepdaal. De officiële opening van zijn zaak komende zaterdag, laat hij niet zomaar voorbijgaan.

Restaurant

Voor Presti is de Grateful Art Studio niet de eerste onderneming op Dilbeeks grondgebied. Jaren geleden baatte hij samen met zijn broer het voormalige restaurant Eat&Geniet uit langs de Brusselstraat in Groot-Bijgaarden. “Ik stond er met veel plezier en liefde voor het vak in de keuken”, aldus Carlo.

“Maar de passie voor het uitwerken van tattoos, wat na de uren in bijberoep gebeurde, bleek uiteindelijk nog veel groter te zijn en won het uiteindelijk van het koken. Naarmate de interesse van de mensen voor mijn werk en mijn specialisatie in zeer gedetailleerde en fine line tatoeages steeds verder bleef stijgen, besliste ik het restaurant te verlaten.”

Carlo besloot vervolgens om Dilbeek te ruilen voor Tenerife. “Daar opende ik met mijn vrouw een wijnbar met tattoostudio”, gaat Carlo verder. “We hebben er drie hele mooie jaren gehad, en bouwden er iets moois uit. De aanvragen van klanten uit ons land bleven intussen ook vlot verder binnenstromen. Sommigen namen vervolgens zelf het vliegtuig, maar om ons klantenbestand goed te onderhouden, reisde ik vooral zelf veel op en af. Tot er uiteindelijk zoveel vraag was dat we beslisten om terug te keren naar België.”

Wachttijd

Bij terugkomst ging Carlo eerst een aantal jaar aan de slag in een andere tattoozaak, en reisde hij als gastartiest onder meer naar Los Angeles en Amsterdam. Ook op Tenerife is hij opnieuw af en toe aan de slag. Uiteindelijk heeft Presti de beslissing genomen om daarnaast een eigen vaste locatie te starten. De officiële opening van zijn Grateful Art Studio nu zaterdag in het centrum van Schepdaal laat hij alvast niet onopgemerkt voorbij gaan.

“Tussen 11 en 19 uur is er een ‘walk in’ waarbij mensen zonder afspraak of wachttijd langs kunnen komen voor een tattoo”, zegt Presti. “Best bijzonder, wetende dat er bij ons normaal een wachttijd van een tweetal maanden is voor een tattoo. Ik zal er samen met twee andere artiesten een hele dag kleine tatoeages zetten, inclusief hapjes, drankjes en een mooie korting.”