Nieuws Vlaams Brabant Kledingwinkelketen MS Mode is failliet

Kledingwinkelketen MS Mode is failliet

Kledingwinkelketen MS Mode is failliet

ms modeDe Belgische tak van kledingwinkelketen MS Mode vraagt het faillissement aan. Dat heeft het bedrijf met hoofdzetel in Sint-Stevens-Woluwe, deelgemeente van Zaventem, donderdag zelf bekendgemaakt. Daardoor staan 220 jobs op de helling.

Een week geleden raakte de doorstart van de winkels in thuisland Nederland en enkele andere landen bekend via de overname door GA Europe en Coolinvestment. Maar de Belgische activiteiten zijn geen onderdeel van die transactie. “Dit noodzaakt de raad van bestuur van MS Mode om het faillissement aan te vragen in België”, werd donderdag meegedeeld op een speciale ondernemingsraad.

MS Mode heeft volgens de woordvoerder van het bedrijf 46 winkels in België en het gaat in totaal om 220 jobs, inclusief de hoofdzetel in Zaventem. De website en webshop zijn offline “wegens omstandigheden”.

De problemen bij de keten slepen sinds de zomermaanden aan. In de eerste helft van augustus had MS Mode het faillissement aangevraagd voor de Nederlandse winkels, maar bleef de Belgische tak nog buiten schot. De curatoren, schuldeiser Rabobank, voormalig eigenaar Coolinvestments (eigenaar van modeketens zoals CoolCat) en retailspecialist GA Europe (gespecialiseerd in het herstructureren van retailbedrijven) bereikten een akkoord over de doorstart.

MS Mode richt zich op vrouwen met grotere maten: van 40 tot en met 54. In zijn communicatie omschrijft het bedrijf de doelgroep als de curvy lady en de missie als de welgevormde vrouw in de spotlight zetten met fashion voor een betaalbare prijs.

De bonden bij MS Mode België zijn ongerust over de aangepaste vorm waarin de modewinkelketen mogelijk aanwezig blijft in ons land. Zij vrezen een MS Mode Bis met minder werknemers, minder winkels en een nadelige arbeidsovereenkomst. “De directie stelt dat er al een kandidaat-overnemer is. Het gaat om dezelfde investeerder als in Nederland: Roland Kahn”, zegt Yves Flamand van de socialistische bediendenbond BBTK. Het faillissement zou volgende week uitgesproken worden.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Leuven, Rotselaar
Leuven

Starter van de week: MAE. concept

ROTSELAAR/LEUVEN - Lena Onkelinx (27) startte vorig najaar een online conceptstore op, MAE. concept. MAE. concept is onze starter van… Lees meer

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.