Nieuws Vlaams Brabant Koekenbak voor Leuvense Comate

Koekenbak voor Leuvense Comate

Wouter Foulon (links) en Sander Van den dries.

Koekenbak voor Leuvense Comate

LEUVEN – Investeringsmaatschappij Alychlo van ondernemer Marc Coucke stapt in het kapitaal van het Leuvense product engineering en design bedrijf Comate. Door de inbreng, de expertise en het netwerk van Alychlo kan Comate nog sneller uitgroeien tot een fullservice onderneming die op Europees niveau productideeën uit diverse sectoren omzet in vermarktbare producten en toestellen.

De voorbije 10 jaar was Comate al één van de drijvende krachten achter meerdere Belgische high-tech succesverhalen zoals o.a. MiDiagnostics (toestellen voor het uitlezen van chip based point of care Covid-19 PCR test), Bakala (krachttest voor profwielrenners) en Ngrave (meest beveiligde crypto wallet ter wereld). “Veel van onze klanten hebben een droom over het leven van morgen, maar ze hebben nood aan technische expertise en design skills om hun ideeën om te vormen tot een echt product. Met de komst van Alychlo kunnen we het Europees innovatie-potentieel een nog sterkere zakelijke duw in de rug geven”, vertellen Wouter Foulon en Sander Van den dries van Comate.

Snel veranderende markt

“De markt verandert ongelofelijk snel, niet alleen de technologie, maar ook de snelheid van het ondernemen”, merkt Sander Van den dries op. “De ambitie van onze klanten is groot en wij willen die groei kunnen bijhouden door even snel te kunnen schakelen. Met de komst van Alychlo krijgt Comate nóg meer slagkracht. En we kunnen ons ook richten op nieuwe markten en mogelijkheden met eigen spin-offs of samen met andere start-ups of multinationals. Alychlo kan helpen onze cultuur te bestendigen waarin kwaliteit centraal staat, met passie voor engineering én design, de twee sleutels voor een succesvolle productontwikkeling en top-ondernemerschap.”

“Bankservice”

De samenwerking tussen Alychlo en Comate resulteert ook in de oprichting van Comate Ventures. Met dit pre-seed fonds willen Comate en Alychlo bedrijven met een high-tech innovatief idee eerste financiële mogelijkheden bieden. België telt enorm veel geniale ingenieurs en wetenschappers, maar wie enkel focust op alleen maar technologie, mist vaak visie op de eindgebruiker of het businessmodel, waardoor het product nooit een succes kan worden. “Mensen met schitterende ideeën hebben soms moeite om de eerste middelen op te halen voor de ontwikkeling van hun idee, waardoor de opstart vaak moeilijk wordt”, ervaart Wouter Foulon. “Comate Ventures kan hen die springplank bieden op basis van onze expertise om op een zo efficiënt mogelijke manier tot het juiste product te komen.”

Marc Coucke

Voor Alychlo past Comate perfect binnen de huidige investeringspolitiek van het bedrijf. “Jonge creatieve ondernemers kansen geven, is voor mij een ongelofelijke drive”, licht Marc Coucke deze participatie van Alychlo toe. “We investeren in een briljant, snelgroeiend dienstverlenend bedrijf dat toonaangevend is in zijn vakgebied. Zo geven we een extra duw in de rug van de technologische innovaties van morgen.” Over het bedrag van de participatie worden geen verdere gegevens meegedeeld.

Over Comate

Comate werd in 2019 nog verkozen tot Vlaamse kmo van het jaar en stond 4 jaar op rij in de top 50 van ‘Deloitte’s Technology Fast 50’. Sinds de oprichting in 2010 gaat het snel voor oprichter Wouter Foulon en zijn co-CEO Sander Van den dries. “Vroeger deden we enkel het mechanische ontwerp van productideeën. Vandaag werken we met een topteam van meer dan 50 ingenieurs en designers. We bedenken, ontwikkelen en ontwerpen nu toestellen en systemen van een werkbaar prototype tot een marktklaar en kostenefficiënt product. Comate doet dat door een unieke combinatie van top-engineering, ultra-functionele ontwerpen en een diepgaande analyse van de marktbehoeften om de beste product market fit te bekomen ”, vertelt founder en CEO Wouter Foulon.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.