Nieuws Vlaams Brabant Koekjesfabrikant Delacre in Dilbeek overgenomen door Ferrero

Koekjesfabrikant Delacre in Dilbeek overgenomen door Ferrero

Koekjesfabrikant Delacre in Dilbeek overgenomen door Ferrero

delacreHet Italiaanse Ferrero neemt Delacre over. De koekjesfabrikant van Belgische oorsprong heeft in ons land een vestiging in Groot-Bijgaarden, deelgemeente van Dilbeek. In juni waren er al geruchten dat de Italianen aasden op het in België opgerichte merk. Nu zou de deal rond zijn. Ferrero is het het bedrijf achter Nutella, Kinder Surprise en Tic Tac.

Charles Delacre richtte in 1872 een chocolaterie op in Elsene. Zeven jaar later leverde dat hem het brevet van hofleverancier op. Het eerste koekje werd in 1891 geproduceerd in de fabriek in Vilvoorde, onder de naam Pacha Delacre.

De Britse groep United Biscuits kocht Delacre in 1998. In november 2014 werd de Turkse groep Yildiz Holding eigenaar van United Biscuits. Yildiz Holding bezit eveneens de Belgische pralineproducent Godiva.

Eind 2014 stelde Delacre 296 mensen te werk in België en draaide het bedrijf een omzet van 120 miljoen euro. De huidige koekjesproductie gebeurt in de fabriek in Lambermont.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.