Nieuws Vlaams-Brabant Landelijke Thuiszorg zoekt honderd nieuwe collega’s

Landelijke Thuiszorg zoekt honderd nieuwe collega’s

130 vrouwen van de kraamzorg vierden het 15-jarig bestaan van de dienst.

Landelijke Thuiszorg zoekt honderd nieuwe collega’s

De Landelijke Thuiszorg, met zetel in Wijgmaal (Leuven), zoekt honderd nieuwe collega’s. Er zijn vacatures in de eerstelijnszorg, de ondersteunende diensten en voor leidinggevenden. 

Er ligt heel wat werk op de plank bij De Landelijke Thuiszorg, een dienst voor gezinszorg die bij de klanten thuis langsgaat op die momenten waar extra hulp meer dan welkom is: een geboorte, een ziekte, een beperking, ouderdom of moeilijke omstandigheden. Alleen al in Vlaams-Brabant heeft de organisatie veertig vacatures. In het aanbod zitten jobs in de eerstelijnszorg, de ondersteunende diensten en voor leidinggevenden. In totaal gaat het over honderd openstaande functies verspreid over het werkingsgebied, de provincies Vlaams-Brabant, Limburg en Antwerpen.

Veldwerk

Spreekt veldwerk dicht bij de mensen je meer aan, dan zijn er heel wat vacatures voor onder andere poetshulp, verzorgende en kraamverzorgenden. Deze laatste groep begeleidde de afgelopen 15 jaar 25.000 baby’tjes en hun ouders. “De uitdaging naar de toekomst blijft enorm”, aldus communicatieverantwoordelijke Sara Janssens. “Door de verkorte ligdagduur bij bevalling in het ziekenhuis blijft de vraag toenemen. Landelijke Thuiszorg wil ook de komende jaren blijven inzetten op kwaliteitsvolle kraamzorg met bijzondere aandacht voor gezinnen in kansarmoede.”

Feestje kraamzorg 

Het 15-jarige bestaan van de dienst kraamzorg binnen de Landelijke Thuiszorg werd dinsdag gevierd met een bijeenkomst van de 130 medewerkers. De groep vrouwen nam deel aan een reeks workshops zoals bijvoorbeeld afkolving borstvoeding, prematuriteit, de taal van het huilen en herbruikbare luiers.

Landelijke Thuiszorg in cijfers

Bij de Landelijke Thuiszorg werken globaal 1.595 medewerkers, die zich inzetten voor 12.122 klanten. De organisatie realiseert jaarlijks een omzet van 57.465.000 euro.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.