Nieuws Vlaams Brabant LBG Bakeries in Diest en Asse met sluiting bedreigd

LBG Bakeries in Diest en Asse met sluiting bedreigd

LBG Bakeries in Diest en Asse met sluiting bedreigd

LBGbakeriesHet bedrijf LBG Bakeries (Le Bon Grain) heeft de boeken neergelegd bij de rechtbank van koophandel in Leuven.  Dat kan leiden tot de sluiting van alle vestigingen van de leverancier van brood en banket. Bij de filialen in Diest en Asse worden meer dan honderd jobs bedreigd.

Het faillissement werd in twee bijzondere ondernemingsraden meegedeeld, zo meldde LBG Bakeries zelf. De broodleverancier heeft verschillende vestigingen. De grootste zijn gevestigd in Morlanwelz (214 mensen), Heusden-Zolder (191 mensen) en Asse (111 mensen). In Diest, Heusden-Zolder en Lommel werken samen 301 personeelsleden.

Als reden voor de beslissing verwijst het bedrijf naar de snel wijzigende marktomstandigheden. “De investeringen hebben niet tijdig tot nieuwe opbrengsten geleid”, zei een woordvoerder. “De banken hebben een deel van de kredietlijnen opgezegd.”

Het bedrijf zegt alle pistes te hebben onderzocht, maar is er niet in geslaagd om een alternatief te vinden. De rechtbanken van koophandel van Leuven en Charleroi moeten zich nu over het dossier buigen en een curator aanstellen.

“Wij beseffen dat dit een bijzonder moeilijke periode is voor alle medewerkers. We zullen verder transparant en open communiceren in het belang van de onderneming en van de medewerkers”, stelde LBG Bakeries.

De vakbonden zijn niet mals voor de bedrijfsleiding. “Als je al jaren zwaar verlies maakt, moet je tijdig durven herstructureren”, stelden ze. “Het slechte beleid heeft veel kapot gemaakt. De directie was verdeeld door interne strubbelingen. We zagen veel ervaren managers het zinkende schip verlaten.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.