Nieuws Vlaams-Brabant Leasemaatschappij vergroent kortetermijnverhuur

Leasemaatschappij vergroent kortetermijnverhuur

Leasemaatschappij vergroent kortetermijnverhuur

LEUVEN/LONDERZEEL – KBC Autolease, met vestigingen in Leuven en Londerzeel, innoveert zijn kortetermijnverhuur van voertuigen. Bestaande B2B-klanten zullen in dit marktsegment een beroep kunnen doen op plug-in hybride en elektrische voertuigen. Voor deze vergroening werkt de leasemaatschappij de komende maanden samen met automotive groep Stellantis.

Bedrijven en organisaties die op langere termijn in een B2B-context samenwerken met KBC Autolease hebben soms nood aan mobiliteitsbehoeften op korte termijn. Denken we aan een voertuig voor een consultant die tijdelijk het team vervoegt of een interimaris die de baan op gaat door een piek in de werkbelasting. Voor de invulling van die behoeften doen bestaande klanten al jarenlang een beroep op de kortetermijnverhuur van KBC Autolease. Omdat de leasemaatschappij zijn pioniersrol in groene mobiliteit wil bestendigen en de eigen duurzaamheidsdoelstellingen wil behalen wordt de kortetermijnverhuur van voertuigen “vergroend”.

Laagdrempelig

“Vanaf medio oktober zullen we onze bestaande B2B-klanten plug-in hybride en elektrische voertuigen in kortetermijnverhuur aanbieden”, zegt Sabine Ryckebusch, Manager Remarketing en Korte Termijn bij KBC Autolease. “Niet voor elke onderneming of organisatie is de shift naar elektrisch rijden immers vanzelfsprekend. Daarom willen we de klanten en hun werknemers via de kortetermijnverhuur op een laagdrempelige manier laten kennismaken met de voordelen van elektrisch rijden.”

Stellantis

Voor de aanlevering van de duurzame voertuigen werkt KBC Autolease samen met externe partners/invoerders. Voor de groene kortetermijnverhuur is dat automotive groep Stellantis. “De invoerder van de merken Opel, Peugeot, Citroën en DS stelt ons de komende maanden een reeks nieuwe, duurzame voertuigen ter beschikking. Hierdoor kunnen we onze klanten steeds recente wagens aanbieden met weinig kilometers op de teller”, zegt Sabine Ryckebusch nog.

Beste oplossing

Partner Stellantis levert KBC Autolease kleine en middelgrote voertuigen. “We willen KBC Autolease helpen bij het aanleveren van de beste oplossing voor de klant, wat die oplossing ook mag zijn”, zegt Lease Manager Peter De Saegher van Stellantis. De importeur heeft de merken Peugeot, Citroën,  DS, Opel, Fiat, Abarth, Jeep en Alfa in portefeuille.

Over KBC Autolease

KBC Autolease, opgericht in 1982 en gevestigd in Leuven, is een onderdeel van de KBC Groep. Met een vloot van ruim 50 000 wagens is het een vooraanstaande speler op de Belgische autoleasemarkt. KBC Autolease is bovendien pionier in multimobiliteit en zet sterk in op alternatieve vervoersmogelijkheden. Vandaag heeft KBC Autolease meer dan 20 000 fietsen in leasing en werkt het samen met een netwerk van meer dan 500 fietsdealers. Via de remarketingafdeling in Londerzeel brengt KBC Autolease jonge, goed onderhouden leasewagens en -fietsen die einde contract zijn op de tweedehandsmarkt.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.