Nieuws Vlaams-Brabant Leegstaande conciërgewoning wordt coworkingspace, maar eerst opvang voor Oekraïense vluchtelingen

Leegstaande conciërgewoning wordt coworkingspace, maar eerst opvang voor Oekraïense vluchtelingen

In dit gebouw komt op termijn een coworkingspace.

Leegstaande conciërgewoning wordt coworkingspace, maar eerst opvang voor Oekraïense vluchtelingen

HERSELT/AARSCHOT – In Vrijetijdscentrum De Mixx in Herselt bij Aarschot komt op termijn coworkingspaces in de niet-gebruikte conciërgewoning. Eerst zal de ruimte dienst doen voor de opvang van enkele Oekraïense families die op de vlucht zijn voor de oorlog in hun land. 

De conciërgewoning aan VTC de Mixx wordt al even niet meer als zodanig gebruikt, en ook naar de toekomst toe is dat niet de bedoeling.

De afdeling van Unizo in Herselt is al enige tijd vragende partij om in de gemeente coworking spaces te voorzien.  “Om op deze vraag een antwoord te bieden, werd beslist om de conciërgewoning om te bouwen naar een coworking space”, zegt burgemeester Peter Keymeulen (N-VA).

Door de crisis in Oekraïne besliste het bestuur in samenspraak met Unizo om de ruimte eerst in te zetten als cohousing voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen en de plannen voor de coworkingspace tijdelijk te pauzeren. Door de grote oppervlakte zullen er minstens 2 tot 3 gezinnen opgevangen kunnen worden. De centrale ligging van de Mixx zorgt er ook voor dat de bewoners makkelijk toegang hebben tot de school, ontspanning, speelmogelijkheden en kinderopvang. Bovendien zijn onze diensten vlakbij, waardoor praktische vragen of problemen snel kunnen opgelost worden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.