Nieuws Vlaams Brabant Legendarisch café sluit vervroegd de deuren

Legendarisch café sluit vervroegd de deuren

Legendarisch café sluit vervroegd de deuren

LEUVEN – Het legendarische café De Lantaarn, aan de Havenkant in Leuven, sluit twee weken eerder dan voorzien. De “C-crisis” en de bijhorende sluiting van de horeca zijn de reden van de vervroegde stopzetting. 

Door de nieuwe maatregelen van de coronacrisis moeten horecazaken een maand de deuren sluiten. Die van café De Lantaarn aan de Havenkant blijven daarna voorgoed dicht. “Na meer dan 36 jaar is het dus nu voor ons voorbij”, zegt uitbaatster Marina bij Het Nieuwsblad. “Ons café werd een tijd geleden doorverkocht aan projectontwikkelaar Virix, dus we wisten al wel een tijdje dat we zouden moeten vertrekken.”

Afscheid in mineur

Marc en Marina zouden normaal gezien pas over twee weken het pand verlaten, maar door de nieuwe coronamaatregelen hebben ze geen andere keuze dan nu al de koffers te pakken. “We hebben vrijdag voor de laatste keer het café geopend voor klanten”, vertelt Marina. “Iedereen zien vertrekken, gaf wel een zeer wrang gevoel. Op die manier werd het toch een afscheid in mineur. We moeten echter wel de coronamaatregelen respecteren, want de gezondheid is toch heel belangrijk. Het is alleen jammer dat we daardoor nu al afscheid moeten nemen”, luidt het.

Op de vraag of Marina het café zal missen, is het antwoord duidelijk. “De klanten zullen we missen, maar er bestaat zoiets als een telefoon”, zegt ze. “Tijdens de lockdown in maart hebben we al ervaren hoe het was om even geen café open te houden, maar nu is het dus definitief voorbij.” Aangezien de uitbaters boven het café woonden, moesten ze dus ook een nieuwe woning zoeken. “Dat is al geregeld sinds het begin van dit jaar”, meldt Marina. “We gaan in een appartementje in Leuven wonen. Daar zijn we wel blij om.”

Marc is intussen met pensioen, maar Marina heeft nog een paar werkjaren voor de boeg

Bron: Het Nieuwsblad.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.